Čizkejk
printscreen
Čizkejk

printscreen

Čizkejk, Foto: printscreen

Sve što vam je potrebno za ovaj kolač su jaja, kremasti sir i bela čokolada. Jednostavno se priprema i ne oduzima mnogo vremena. Kada poželite da napravite brzo neki slatkiš, ovaj kolač će biti pravi izbor. 

Sastojci:

3 jaja
120 g bele čokolade
120 g krem sira

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni i dok se ona greje, odvojite belanac i ostavite ih u frizideru dok vam ne zatrebaju, sneg će kasnije biti čvršći. Čokoladu izlomite, savite u veliku zdelu i omekšajte u drugoj posudi s toplom vodom pa dodajte sir i sve zajedno otopite da bude tečno. Izvadite posudu iz vode i dodajte žumance. Dobro izmiksajte.

Sad je red na belance pa ih izmiksajte u čvrst sneg. Potom umešajte 1/3 snega od belanaca u prvu smesu i dobro promešajte lopaticom. Zatim dodajte ostatak.

U okrugli kalup stavite masan papir premazan s malo ulja ili maslaca. Polako stavljajte smesu u kalup i pecite 15 minuta na 170 stepeni, potom još 15 minuta na 160 stupnjeva, a potom ugasite rernu i ostavite kolač unitra još 15 minuta. Izvadite ga i ostavite u kalupu dok se ne ohladi.