Alep
Tanjug/AP
Sirija, alepo, rat

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Opservatorija, čije je sedište u Velikoj Britanije, navela je da nije poznato da li je napade izvrešila letilica koja pripada Rusiji ili koalicija predvodjena SAD, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava a preneo Rojters.

Medjutim, Abu Anas al-Ssami, portparol Džabhat Al Nusra il Al el Šam, tvrdi da je napad u provinciji Idlib izvršila medjunarodna koalicija.

On je potvrdio da je više od 20 osoba stradalo u napadu.

Danas je peti dan od kako je stupilo na snagu primirje u Siriji, ali njegovi garanti, Rusija i Turska, navode da se ono ne primenjuje na pripadnike Islamske države i grupe Džabhat Al Nusra il al el Šam.

Grupa Džabhat Al Nusra il al el Šam promenila je svoje ime u julu i objavila da prekida veze sa Al Kaidom.

Tagovi

Komentari (2)

baradja

04.01.2017 09:27

Svijet je totalno poludio, ameri i njihova imperijalistička politika naprosto mora biti poražena... prodaja "buvljak demokratije",po sistemu "zakon jačega","zavadi pa vladaj",pa onda izigravaj humanitarce,medijski ispraćeno,sve po zacrtanom scenariju,a sve to daleko i što dalje od Amerike...Evropa se napunila unesrećenim ljudima,spremnim na sve i svašta...Cio svijet je navijao za Trampa,dogodio se,da li su očekivanja uzaludna ?

Garagan

04.01.2017 18:20

Ubijeno je i likvidirano 25 terorista i džihadista, ne osoba, osobe su ljudi. Da li se to i Alo počeo udvarati Sorošu i Obmani.