Nemanja Radonjić
EPA / Vill Oliver
Nemanja Radonjić

EPA / Vill Oliver

  Veliki izazov - Nemanja Radonjić, Foto: EPA / Vill Oliver

Pogled asa Partizana u komšijsko dvorište otvorio je vidik nekadašnjim saigračima, jasno im stavljajući do znanja ko ih čeka u dvoboju šesnaestine finala Lige Evrope.

- Zvezda je snažno odigrala kraj prvog dela sezone i samouvereno zauzela prvo mesto u prvenstvu Srbije. Verovatno je ova Zvezda najjača u poslednjih ko zna koliko godina - poručio je Tošić u izjavi za ruski "Sport ekspres".

Maksimović najbolji štoper

Tošić je silno nahvalio Nikolu Maksimovića, novog defanzivca moskovskog Spartaka.

- Maksimović je najbolji odbrambeni igrač. Da budem iskren, ne vidim njegove slabosti. Ima dobru startnu brzinu, kompetentno bira poziciju na terenu. Čudim se zašto nije igrao u Napoliju, tim pre što je skupo plaćen. Siguran sam da će uspeti u Spartaku. Ruski šampionat je dobio još jednu zvezdu.

 U konačnoj (pro)oceni, on ipak daje veće šanse Moskovljanima.

- CSKA je favorit zbog neprocenjivog iskustva igranja u Ligi šampiona. Pogotovo ako u Beogradu ne bude publike. Bez navijača, Zvezda će biti oslabljena. To je, svakako, prednost "armejaca".

Zoran Tošić

FK Partizan

 Njegovom bivšem klubu neće biti lako protiv Zvezde - Zoran Tošić, Foto: FK Partizan

Tošić ne očekuje da će Zvezda imati brojnu podršku svojih simpatizera u Moskvi, ali ne veruje ni da će biti strašnih scena, poput onih sa našeg večitog derbija.

- Navijači Spartaka bi mogli da dođu na stadion i podrže Zvezdu, ali sam uveren da se u Moskvi neće dogoditi ono što je bilo u Beogradu.

Nekadašnji internacionalac u Rusiji je najavio da će se nadati pozivu selektora u reprezentaciju za Mondijal, ako bude zdrav i spreman.

- Krstajić je bio Muslinov asistent, dobro ga poznajem. Igrali smo zajedno. Međutim, zbog prijateljstva me niko neće zvati u reprezentaciju. Srbija ima mnogo dobrih igrača i siguran sam da će Mladen pozvati samo najbolje.

Suduva prvi test crveno-belih

Zvezda danas igra prvu kontrolnu utakmicu u Antaliji. Formu izabranika trenera Vladana Milojevića neće testirati ruska Luč Energija, kako je planirano, već litvanski tim Suduva. Početak meča je u 15. Tri sata kasnije Zvezda će igrati protiv Dinama iz Bresta, beloruske ekipe.

 Iskusni fudbaler se složio sa stavom javnosti da je promena selektora "orlova" bila čudan potez.

- Mi igrači je nismo komentarisali, nismo ni pitali. Ipak, uveren sam da su u Savezu uradili to da bi rezultati bili bolji i da bi reprezentacija ostvarila pristojan rezultat na SP. Lično, veoma sam zahvalan Muslinu. Uradio je mnogo za tim. Ali, takva je sudbina trenera, danas su na vrhu, sutra nisu - rekao je Tošić, uz poruku da bi se jednog dana vratio među "armejce" u bilo kojem svojstvu - samo ako ga budu želeli.