Džejmi Vardi
Profimedia
Džejmi Vardi

Profimedia

Džejmi Vardi, Foto: Profimedia

On je ovo priznanje osvojio sa 36 posto glasova, ispred saigrača Rijada Mahreza i Ngoloa Kantea. U konkurenciji su bila još četvorica fudbalera "lisica" -  Daniel Drinkvoter, Deni Simpson, Ves Morgan i Kasper Šmajhel.

Vardi je postao prvi igrač Lestera koji je osvojio ovu nagradu koja se dodeljuje od 1948, ali i prvi Englez još od 2011. i Skota Parkera koji je dobio ovo priznanje.

Engleski napadač postigao je 22 gola ove sezone za tim Klaudija Ranijerija koji je na korak do osvjanja trofeja u domaćem šampionatu.

Vardi je postavio i novi rekord u Premijer ligi sa 11 uzastopnih mečeva na kojima je postigao pogodak, prestigavši Ruda van Nistelroja.

- Velika je čast dobiti ovako prestižnu nagradu i da se moje ime nađe pored nekih neverovatnih igrača. Hvala svima koji su glasali za mene. Hvala i mojim saigračima, koji su razlog što sam ovo postigao. Ovo je neverovatna sezona za sve nas u Lesteru, bazirali smo se na timski radi, a ne na pojedince. Hvala i menadžeru i stručnom štabu, kao i navijačima na podršci. Potpuno smo fokusirani da što bolje završimo sezonu koju nikada nećemo zaboraviti - rekao je Vardi.

Prethodno je njegov saigrač Rijah Mahrez proglašen najboljim od strane igrača engleskog šampionata.