Do sada neviđeno: Kuznjecova odseca sebi kiku tokom meča
Alo!
Do sada neviđeno: Kuznjecova odseca sebi kiku tokom meča

Alo!

Do sada neviđeno: Kuznjecova odseca sebi kiku tokom meča, Foto: Alo!

Uvek neposredna, Ruskinja Svetlana Kuznjecova priredila je pravi šou jer se ošišala tokom pauze između gemova na završnom mastersu u Singapuru kako joj kika ne bi smetala! Ovakav potez izazvao bi pažnju bilo gde u javnosti, pa je tako bilo i na pomalo uštogljenom tenisu.

Kako godine prolaze, neobičnih dešavanja je sve više, ali deveta teniserka sveta svakako nije pionirka u ovome. Iako problematičnih i ekscentričnih tenisera ima mnogo i njihovi životi van terena svakodnevno privlače pažnju, „Alo!” vam predstavlja sva neobična dešavanja u belom sportu, ali isključivo tokom mečeva.

Ivan Dodig

profimedia

Ivan Dodig, Foto: profimedia

Ivan Dodig

1 Na US Openu ove godine Hrvat je tvitovao u pauzi između gemova. On je tada nastupao u konkurenciji dublova, a na njegovom zvaničnom nalogu pojavilo se: „Ako ništa drugo, sada imam nešto viška vremena za malo tvitovanja”.
2 Pretio je sudiji da će izvršiti veliku nuždu na terenu, a nekoliko nedelja posle napravio još jedan skandal. U duelu prvog kola Rolan Garosa Dodig je protiv Mihaila Južnjeg u trećem setu servirao za set, ali je izgubio taj gem, da bi nakon toga doslovno poludeo: „Samo se meni ovo može dogoditi! Sve ću vas ubiti, sve ću vas poubijati, sve do jednog”.

Novak Đoković

profimedia

Novak Đoković, Foto: profimedia

Novak Đoković

Prvi reket sveta nije pravio skandale na terenu, ali je često zabavljao publiku na pozitivan način. Možda najupečatljivi potez srpskog tenisera bio je kada je oduševio dečaka, ali i čitavu publiku. On je dečaka koji mu je držao kišobran nad glavom tokom pauze pozvao da sedne pored njega, a onda zamenio njihove uloge. Dečak je sedeo i uživao, a Novak je vodio računa da ne pokisne.

Boba Živojinović

printskrin

Boba Živojinović, Foto: printskrin

Slobodan Živojinović

Antologijski meč četvrtfinala Australijan opena između Džona Mekinroa i Slobodana Živojinovića ostao je upamćen pre svega zbog poteza popularnog Bobe. Dok se Amerikanac u svom stilu raspravljao sa sudijom, Živojinović se odlučio na nesvakidašnji potez - otišao je u ložu, seo, prekrstio noge i poslužio se sendvičem i vodom (nudili su mu i šampanjac, ali je Boba to odbio). Taj njegov potez je dodatno iznervirao Mekinroa.

Nik Kirjakos

printskrin

Nik Kirjakos, Foto: printskrin

Nik Kirjos

Na ispade često nekulturnog Australijanca gotovo su svi navikli, ali jedan će se zauvek pamtiti. U avgustu prošle godine Kirjos je usred meča rekao Stanu Vavrinki da mu devojku Donu Vekić, hrvatsku teniserku, „j**e Tanasi Kokinakis“! Na duelu mešovitih parova na Australijan openu, na kojem je nastupao sa devojkom Ajlom Tomljanović, tokom pauze između dva gema je telefonirao! Kirijos je nastavio sa skandalima pa je završio kod psihijatra.

Pablo Kuevas

profimedia

Pablo Kuevas, Foto: profimedia

Pablo Kuevas

Tokom duela muških parova na Vimbldonu ove godine Pablo Kuevas šokirao je prisutne. Naime, u odlučujućem setu pri rezultatu 9:8 Kuevas je od sudije zatražio pauzu za odlazak u toalet, ali je ovaj odbio da ga pusti. Kuevas je, navodno, pretio sudiji da će vršiti nuždu nasred terena, a kako su neki gledaoci potom tvrdili, teniseru iz Urugvaja nije preostalo ništa drugo, pa je uzeo kutiju za teniske loptice, stavio je ispod peškira i „olakšao se”.

Jelena Janković

printskrin

Jelena Janković, Foto: printskrin

Jelena Janković

Sve oči bile su uprte u Jelenu Janković kada se jednom prilikom presvlačila usred meča. Ona je menjala gaćice koje se nose ispod haljinice, a kada su gledaoci primetili šta radi, „nagradili” su je ovacijama.

Tagovi