Juvelirnica „Hasen“
profimedia
Juvelirnica „Hasen“

profimedia

Juvelirnica „Hasen“, Foto: profimedia

Oni se sumnjiče za više pljački skupocenih zlatara u toj zemlji, a samo jednu su, u Hamburgu, „ojadili“ za oko milion evra kada su ih snimile kamere!

Jelić i Zečević se sumnjiče da su 20. oktobra 2014. godine, usred dana u samom centru Hamburga opljačkali juvelirnicu „Hansen”, a zatim su pobegli na skuteru pred brojnim očevicima. Nemački mediji su tu pljačku okarakterisali kao jednu od najspektakularnijih u tom gradu.

- „Užički pink panteri“, kako su ih mediji u Nemačkoj nazvali, prethodno su tu juvelirnicu obišli nekoliko puta glumeći kupce i raspitujući se za luksuzne satove marke „Patek Filip”. Tada su razgledali gde se nalazi nakit, gde stoji obezbeđenje i gde su postavljene kamere. U pljačku su otišli tokom dana, i to kada je bila najveća gužva u gradu. Zaposlenima su zapretili smrću gasnim pištoljem. Za manje od deset minuta pokupili su sve iz vitrina i nestali - objašnjava naš sagovornik.

Mediji su pljačkaše povezali s „Pink  panterima“

Alo!

Mediji su pljačkaše povezali s „Pink panterima“, Foto: Alo!

Zanimljivo je da su lopovi pobegli na skuteru. Posle sat vremena jurnjave, dvotočkaš je pronađen, ali od lopova nije bilo ni traga. Nađeno je i oružje i komadi odeće koji su odbacivali bežeći. Utvrđeno je da pištolj nije bio napunjen.

Lopove snimali prolaznici...

MUP Nemačke

Lopove snimali prolaznici..., Foto: MUP Nemačke

- Nakon nekoliko velikih pljački inspektori su uzeli video-snimke i detaljno ih pregledali. Tada su i sklopili kockice - da se radi o dvojici istih lopova koji su bili maskirani perikama. Napravljen je njihov foto-robot, a složena istraga dala je rezultate nakon dve godine. Nemačka policija došla je do identiteta dva Srbina koji se sumnjiče za pljačku i obavestila našu policiju, koja je upala u njihove domove u Užicu i uhapsila ih - dodaje naš sagovornik.

...ali njih to nije omelo...

MUP Nemačke

...ali njih to nije omelo..., Foto: MUP Nemačke

Prema pisanju nemačkih medija, njih dvojica su živeli u iznajmljenim stanovima u vreme pljački. S vremena na vreme su menjali adrese stanovanja i tako policiji otežavali posao.

Kako „Alo!” saznaje, Jeliću i Zečeviću određen pritvor do 30 dana.

... uspeli su da pobegnu  i skrivali se dve godine

MUP Nemačke

... uspeli su da pobegnu i skrivali se dve godine, Foto: MUP Nemačke

Komentari (2)

Ja

26.11.2016 01:59

Ja mislim da Srbija ne treba da izručuje dotične niti tako da postupa u tim situacijama...Ovu dvojicu podržavam. ..

citateljka

26.11.2016 10:26

@Ja - ???????????????? Samo ti podrzavaj lezilebovice! Kad im budu prazni dzepovi, stradaju i nasi sugradjani. A to sto ih podrzavas, samo potvrdjuje da si isti kao i oni ili si im cak pomagac. SRAM TE BILO!