Šimunić skandira sporni poklič
Printscreen
Šimunić skandira sporni poklič
Šimunić skandira sporni poklič, Foto: Printscreen

Štaviše, on i dan danas ističe da je ponosan na svoje delo i da, kada bi imao prilike, isto to bi ponovio još više puta.

Sve to je rekao u razgovoru za hrvatski portal "CroatianSports.com", povodom promovisanja dokumentarnog filma "Moja voljena Hrvatska" u kojem se prikazuje njegov fudbalski i životni put od rođenja u Australiji, sve do maksimirske noći kada je zaradio suspenziju.

U ove dve godine puno toga negativnog je napisano o meni, no niko nije čuo moju stranu priče. Zbog toga sam se našao s rediteljem Jakovom Sedlarom i odlučili smo snimiti film - rekao je Šimunić i dodao:

- Nakon te utakmice mnogi su da li se plašim kazne. Rekao sam im da očito nemaju pojma o hrvatskoj istoriji. Nakon toga su se svi urotili protiv mene. No, to je život. Želim da im pokažem da nisam napravio ništa loše. Ako njima smeta, njihov problem - drskim i arogantnim tonom u svom prepoznatljivom stilu govorio je Šimunić.

On je takođe rekao da se nijednog trenutka nije pokajao zbog toga. Naprotiv, ponosan je što je, kako kaže "u duhu patriotizma na najbolji mogući način završio karijeru".

- Pokazao sam patriotizam. Dve godine nakon toga i dalje se borim i boriću se za to. Nikad nisam požalio zbog toga što sam uradio. Mnogi su me pitali je li mi bilo žao što nisam išao u Brazil? Nije, jer je ovo jedan od najboljih načina da se okonča karijera. Srećan sam i ponosan sam zbog toga - zaključio je Šimunić, koji je u međuvremenu postao pomoćnik selektora Ante Čačića.

Šimunić je u baražnoj utakmici na "Maksimiru", nakon što je Hrvatska pobedila Island i plasirala se na Svetsko prvenstvo 2014. godine, uzeo mikrofon i publiku na tribinama pozdravio ustaškim pokličom "Za dom spremni".

 youtube: Igor P.

Zbog takvog ponašanja, zaradio je 10 utakmica suspenzije, što je automatski značilo propuštanje Mondijala u Brazilu, a ubrzo polse toga, rešio je da okači kopačke o klin.

Šimuniću ovo nije bio jedini bezobrazluk. Tokom karijere bio je poznat po ekcentričnom ponašanju, a jedan od takvih ispada je i krvnički start nad Miralemom Sulejmanijem u kvalifikacionoj utakmici Srbija - Hrvatska, koji dugo nije viđen na fudbalskim terenima Evrope.

 youtube: Fussballmovies