Sahrana, kovčeg
Profimedia.rs
Sahrana, kovčeg

Profimedia.rs

Sahrana, kovčeg, Foto: Profimedia.rs

Nakon što je poremećena osoba motikom prebio oca na smrt, u opštini Stari Grad na deponiji su pronađeni raspadnuti kovčezi sa posmrtnim ostacima više osoba, piše Jutarnji.

U petak oko 15 sati hvarskoj policiji šokirani građanin da se na ovom đubrištu nalaze raspadnuti sanduci s posmrtnim ostacima. Prema neslužbenim informacijama, jedna Hvaranka angažovala je osobe da joj očiste grobnicu. Međutim izgleda da su tokom 'čišćenja' zatekli, što je valjda i logično sanduke sa kostima u lošem stanju, pa su odlučili da ih jednostavno bace u đubre.

U toku je policijski uviđaj i istraga koja treba da utvrdi otkud "improvizovano groblje" na đubrištu, odnosno kako i zašto su sanduci završili na deponiji uz naselje Malo Selo nadomak Starog Grada.

Da li je "čišćenje" bilo u skladu sa propisima i po pravilima struke i uz odobrenje sanitarnog inspektora, pokazaće istraga. Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su za Jutarnji list da je na otpadu u Starome Gradu napravljen uviđaj i da su o ovom nesvakidašnjem slučaju obavestili i Državno tužilaštvoo, sanitarnog inspektora i inspektora za zaštitu okoline.

Bačene posmrtne ostatke preuzelo je jedno pogrebno preduzeće, koje će ih odneti na odeljenje patologije na obdukciju.

Po gradu se priča da je za ovaj besramni čin kriv jedan od lokalnih grobara.

 

Komentari (2)

peđa

05.03.2017 10:13

Po gradu se priča da je za ovaj besramni čin kriv jedan od lokalnih grobara. To je zadnja rečenica teksta. Sad, da li je sramni, ili besramni čin?

Hrvatska

05.03.2017 22:09

@peđa - posla. Čiste i mrtve i žive.