kolona vozila zastoj čekanje saobraćajna gužva
Aleksandar Dimitrijević
Gužva na autoputu

A. Dimitrijević

Spremite se za čekanje, Foto: A. Dimitrijević

Teška saobraćajna nesreća u blizini Horgoša u celosti je blokirala saobraćaj iz pravca Mađarske, uz već velike gužve koje celodnevno traju na većini prelaza.

- Prema podacima Uprave granične policije na trasi E75 u Mađarskoj 80 kilometara pre graničnog prelaza Horgoš zbog teške nezgode saobraćaj je obustavljen, samim tim i prelaz Horgoš je blokiran, što se tiče autoputa - rekli su iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Veći broj vozila očekuje se danas na prioritetnim putnim pravcima koji vode prema Crnoj Gori i Jadranskoj obali, kao i na autoputu iz pravca Hrvatske i Mađarske, ka Bugarskoj i Makedoniji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako dodaju iz AMSS-a, kolona vozila koja čeka da trenutno blokiranim putem pređe granicu duga je desetak kilometara i stoga savetuju vozače da koriste alternativne prelaze poput Kelebije i Bačkih vinograda.

Kolona iz Hrvatske duga je od ranih jutarnjih sati i trenutno na Batrovcima u ovom smeru čeka duže od 30 minuta.

Na GP Šid vreme prolaska se često menja, zbog zadržavanja na Batrovcima, pa su i na ovom prelazu moguća duža čekanja, koja trenutno iznose 60 minuta, pa zato treba koristiti prelaze Bačka Palnka, Sot i Bogojevo.

Na GP Gradina, na izlazu iz Srbije, čeka se oko 120 minuta.

Na ostalim GP zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta, naveo je AMSS.

Komentari (1)

Divno

23.07.2017 15:55

zemlja gori a kilometarske kolone! EU dobro napreduje!