Vetar Oluja Vremenska prognoza
Profimedia
Vetar Oluja Vremenska prognoza

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Jak vetar koji od sinoć duva srpskom prestonicom dostizao je udare i do 18 metara u sekundi, što je u pojedinim delovima grada prouzrokovalo i materijalnu štetu. Kako kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vetar će oslabiti u poslepodnevnim satima.

- Sutra će duvati nešto slabije, promenljivog intenziteta u pravca, a u večernjim satima se očekuje prestanak. Međutim, već u ponedeljak

se ponovo očekuju novi naleti jugoistočnog vetra, koji će nastaviti da duva i u utorak, da bi u noći između utorka i srede prestao - kažu meteorolozi RHMZ-a.

Kako dodaju, najjači udari vetra zabeleženi su danas u Vršcu, gde su naleti dostizali i do 31 metar u sekundi. Ipak, i naleti vetra od 18 metara u sekundi, koliko je zabeleženo noćas u Beogradu, bilo je dovoljno da izazove manju materijalnu štetu.

Tako je na Banovom brdu porušena ograda kod novog tržnog centra, a stradali su i bilbordi. Od udara vetra, prevrnuo se i jedan ulični frižider.

Slaba kiša može se očekivati od večeras, dok su sutra mestimično mogući i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Kako kažu meteorolozi, kiša će nastaviti povremeno da pada još u ponedeljak, a od utorka se očekuje prestanak padavina.

Kako kažu iz JKP "Zelenilo-Beograd", oni nisu imali intervencije toko noći.

Komentari (1)

penzioner

15.10.2016 12:46

Koji krovovi lete?