Darko Zlojutro
Alo!
Darko Zlojutro

Alo!

Darko Zlojutro, Foto: Alo!

Samo nekoliko sekundi je bilo potrebno kladionicama da objave izborne kvote nakon odluke Predsedništva SNS-a da se u martu glasa samo za čelnike Beograda, a po njihovim prognozama, gle čuda, Jeca, Ceca, Marija i mnoge estradne zvezde jače su od političara?!

Takve kvote nisu nikoga iznenadile jer je svako ko je bar jednom gledao cirkus u Skupštini ili pročitao vesti o dešavanju u parlamentu odmah rekao: “Neka nas Karleuša, Ražnatovićeva, pa i Šerifovićeva vode, a ne ovi cirkuzanti iz opozicije.” Zbog toga i ne čudi što su srpski kladioničari dali veće šanse estradnim zvezdama na izborima nego pojedinim političarima, kao što su Šešelj, Jovanović i drugi.

Nagledali su se građani Vojinih rijalitija, naslušali Vukovih beseda i siti su scena kao što su polivanje vodom, unošenje kamena u parlament, priče o zmajevima, pašnjacima i skupocenim satovima, zbog toga bi sada svoj glas pre dali nekome ko peva “Moj Beograde” ili “Molitvu”.

Stoga je logična najava najjače stranke u Srbiji da će na njihovoj listi biti najmanje političara, a mnogo više stručnjaka, inženjera i dokazanih radnika jer to su ljudi u koje građani veruju.

Ne živi se više od nebeske Srbije i priča da će biti bolje i da će tu budućnost doneti lica koja su Beogradu ostavila dug koji se meri milijardama dinara. Beograđani, a i građani cele Srbije hoće bolju budućnost i bolji život svakog dana, a ne samo onda kada se Giga Moravac pojavi na RTS-u. Naša deca nemaju više ni minut vremena da slušaju prazne priče istrošenih političara.

Zbog toga političari treba da se zapitaju kako to da su pevači, glumci i režiseri omiljeniji od njih samih, kao i da li je došlo vreme za njihov politički kraj?

Znam da se polovina njih neće ni zapitati šta im to narod poručuje. Već će po starom običaju vikati da su istraživanja po kojima stoje katastrofalno nameštena. Ipak ne brinem, lustriraće ih građani na izborima.

Komentari (1)

citalac

13.01.2018 06:00

Da su nam se politicari smucili, jesu! Ali estradne zvezde svakako nista ne znace kao kandidati. Poznati intelektualci su takodje pod znakom pitanja, ne moze svako da vodi Grad, pa bio i akademik. Nista ne znaci ni prosek 10, to ne znaci da ce neko biti sposban, vredan, kulturan i pristojan, nesklon manipulacijama i zloupotrebi polozaja.