Deda Muškarac tužan muškarac plakanje
Profimedia
Deda Muškarac tužan muškarac plakanje

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

- Taj dan se gušila i teško disala. Odveo sam je kod lekara oko 10.30 sati, i hitno su nas uputili na snimanje pluća, a odatle na Prijemno odeljenje gde je trebalo da je preuzme lekar. Sedeli smo satima, njoj je bilo sve gore, ali se niko nije pojavljivao - priča za "Blic" Sava Ivašku, suprug preminule Snežane.

Kako kaže, jedan mlađi muškarac koji radi u bolnici mu je rekao da doktorka tek u 16 sati može da je primi i da ima druge preglede na Internom odeljenju, jedan sprat iznad.

- Dečko umreće mi na ruke, rekao sam mu. Položio sam je na klupu. Noge su joj bile hladne kao led, usta su počela da joj tamne, ali je još bila svesna. Prišla je jedna žena i rekla da zovu doktorku jer će da umre i tek su je onda zvali - nastavlja svoju priču Sava.

Doktorka koja se pojavila, kaže Savo, odmah je rekla da Snežanu stave na aparate.

- Dok su je premeštali glava joj je padala. Gubila se. uspravili su je i polili vodom i tu se malo povratila, a onda je uveli u sobu a meni rekli da sačekam ispred. Nekih 15 minuta kasnije je uzašla doktorka i izjavila mi saučešće. Rekla je da je Snežana umrla od plućne emobolije. Samo sam joj odgovorio "Vi ste vaše dokazali" - priča Sava.

Komentari (5)

bakica

23.07.2016 13:58

Ni stida ni srama nema u zdravstvu a Hipokrat je davno umro! Meni se slično desilo u d.z. izabrani lekar je bio na bolovanju.Niko nije želeo da me pregleda a sam išla par dana sa visokom temperaturom.Gubila sam se i deca su me odvela peti dan.Lekarka je pozvala hitnu pomoć.Čim su me preuzeli počeli su sa oživljavanjem.U Institutu u S. Kamenici su me oživljavali još par puta, uradili traheotomiju i priključili na veštačka pluća. Provela sam 8 dana u komi, imala sam svinjski grip i preživela!

ntwins

23.07.2016 21:21

@bakica - Svaka cast, gospodjo...ziveli jos 100god...sve najbolje

milan

23.07.2016 15:08

glavni problem je nacionalni što smo mi nacija takva kakva jesmo sve bi menjali ali sebe ne

MILENKO

23.07.2016 15:18

Isto u ovoj bolnici u prijemnoj je i moja majka zamalo umrla od plucne embolije....nisu hteli stariju osobu da primu,vele dosta je zivela,da se posle smene u 10 sati nije smilovao mlad doktor da je primi,moja majka danas nebi bila ziva.....kad su je primili ona je bila pala u komu ali na svu srecu prezivela.ovo sto oni rade na prijemnom u PANCEVO to je strasnoooo!!!!!!

vojvođanin

23.07.2016 19:31

Poštovani gospodine, ISKLJUČIVI KRIVAC za smrt vaše supruge ste VI. Kako ste mogli sedeti i gledati kako vam supruga umire. Ja bih provalio vrata, pronašao doktorku ispod zemlje...a ne sada kukao u novinama i osudio lekare, koji nisu cvećke naravno. Stvarno nemam reči.