KSD "Bambi"
Alo!
KSD

Alo!

Iskreni navijači naše fudbalske reprezentacije - KSD "Bambi", Foto: Alo!

Izveštač „Alo!“ je u prestonici Austrije imao čast i zadovoljstvo da na dan velike utakmice na stadionu „Ernest Hapel“, upozna iskrene navijače naše fudbalske reprezentacije. Folklorna i pevačka sekcija Kulturno-sportskog društva „Bambi“, koja na ovim prostorima pronosi slavu naše matice od 1973. godine, poslala je spletom narodnih igara i pesama pozitivne vibracije „orlovima“. Jedno od kola za ovu priliku su preimenovali u „MUSLINOVO KOLO“, u čast selektora koji je sjajnu generaciju doveo do predvorja Svetskog prvenstva u Rusiji.

- Naš selektor je zaslužio da za ovu priliku dobije svoje kolo, a svi Srbi u Beču će večeras biti spremni za jedno nezaboravno slavlje - kaže koreograf Vladan Radojković.

Uz pozdrav čitaocima „Alo!“, ova divna grupa devojaka i momaka, šampioni pesme i plesa, nakratko je prekinula generalnu probu kako bi poslala moralnu podršku „orlovima“.

- Zbog naših fudbalera u Beču je sve stalo! Pred fudbalerima Srbije je istorijska utakmica, većina nas će ići na stadion, a za one koji su ostali bez ulaznica organizovaćemo u našem klubu gledanje TV prenosa na video-bimu. Kao što se mi decenijama ovde u Beču trudimo da naša deca ne zaborave svoje korene, da znaju šta je opanak a šta šajkača, tako i od „orlova“ očekujemo da im svih 90 minuta bude na umu da se bore za svoju zemlju, za svoj narod - s puno emocija će Vesna Golubović, potpredsednica KSD „Bambi“.

KSD „Bambi“ je jedno od najstarijih naših društava u „gradu muzike“ i ima oko 700 registrovanih članova. Ušuškani na početku bečkog Otakringa, opštini u kojoj preovlađuje naš narod, srpska muzika odjekuje kao dobrodošlica za sve ljude dobre volje.

- Ovde kafom i pićem dočekujemo sve narode s prostora bivše Jugoslavije i družimo se lepo sa svima njima. Imamo odličnu saradnju i sa Austrijancima, ali kada je fudbal u pitanju nećemo imati milosti - poručuje jedan od naših Bečlija koji je ovde „na privremenom radu već više od 40 godina“.

 

Tačan broj Srba u Beču je nemoguće utvrditi, ali naši ljubazni domaćini smatraju da ih je ovde čak 300.000! U jednom nema dileme - Beč je danas evropski grad sa najvećim brojem srpskih iseljenika, zato nikoga ne treba da čudi što će naša fudbalska reprezentacija večeras (20.45) imati veću podršku od domaćina.

Igrajte, Srbi, pa da na kraju zajedno opletemo jedno šampionsko kolce nasred terena čudesnog stadiona u Beču.

Komentari (5)

Ja

06.10.2017 08:26

Lepo, pozitivna atmosfera se stvara oko ove utakmice, pa i reprezentacije..valjda ce se i oni "dozvati sebi" i pobediti, i na samoj utakmici i licni ego..

zika

06.10.2017 10:22

Pozivam nase navijace da budu svesni da predstavljaju Srbiju i da treba da navijaju za nasu reprezentaciju. A ne treba da zvizde protivnickim igracima i njihovoj himni i zastavi. Ne treba da se ponasaju kao huligani.

Тртрћко

06.10.2017 17:56

Сачувај ме боже?Ако су ови видели Србију ево дисам?Одох да попијем соду бикарбону.Ди ме ђаво натера да погледам ову рубрику!ЗНА СЕ ШТА ЈЕ ПРАВО СРПСКО КОЛО И ШТА ЈЕ СРПСКА ПЕСМА!Ови ки да су са Марса пали а за Србију нису чули?

gospodja draga

06.10.2017 19:46

ovo je brukanje...

Тртрћко

07.10.2017 06:55

@gospodja draga - ПРАВО БРУКАЊЕ!Већ сам написао да песма у којој урличу и играју нешто ,,пусто турско,, не представља Србију!Хиљаде српских песама које лече душу а ови нашли да лелечу?