Slavoljub Muslin
Profimedia
Fudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Sada smo, čini nam se, pali na najniže grane, nismo uspeli da se plasiramo na kontinentalno prvenstvo Evrope iako će po prvi put na završnici igrati čak 24 tima i države poput Severne Irske, Albanije, Velsa...

Sledeći korak je veoma težak i bitan, Srbija će igrati kvalifikacije za SP u Rusiji, a biće u grupi sa Velsom, Austrijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom.

Veliko je pitanje ko će biti selektor reprezentacije. Igračima su se smučile promene, a mnogi smatraju da Radovan Ćurčić nema autoritet da nastavi da vodi Srbiju.

Slavoljub Muslin
Slavoljub Muslin, Foto: Profimedia

 

To je ono što smatra i Slavoljub Muslin, jedan od bivših trenera Crvene zvezde koji je uspevao da osvoji titulu sa tim timom.

"Ovako više ne ide. Mi imamo dobre igrače, ali nešto je očigledno trulo i ne valja. Očigledno je da neki igrači ne daju svoj maksimum u reprezentaciji kao što to čine u klubovima za koje igraju. Možda tu ima i greške selektora, koji nije mogao da im se nametne kao ličnost i autoritet. Iza Srbije su užasni rezultati. Sada mora da se napravi tim koji će biti na okupu u naredne dve do četiri godine. Više ne sme da se radi po principu od danas do sutra.

Mora da dođe novi selektor! Da se krene od nule! Svetski prvaci sa Novog Zelanda moraju da uđu u najjaču reprezentaciju. Ovi stariji igrači su na zalasku karijere i nekima se treba zahvaliti. Treba uvesti disciplinu. Onaj ko nosi dres Srbije mora da daje primer drugima. Oni koji neće da se bore ne treba ni da dolaze.

Sve je moguće, pa tako i da budem selektor Srbije. Naravno, ako su zainteresovani oni koji će voditi Savez.", rekao je Slavoljub Muslin za Kurir.

Slavoljub Muslin (62) je trenutno bez kluba, napustio je Standard iz Liježa početkom ove sezone.

Komentari (1)

Дане С.

29.11.2015 17:58

САМО МУСЛИНА НЕ! Био је тренер Звезде на пролећним припремама у Словенији играла је Звезда против Ријеке у словеначком Копру. Почела је утакмица и само се је Муслин чуо, драо се је на играче, псовао најпогрднијим псовкама, које је мене срамота да напишем, а он их изговара без имало стида. Зато мислим да би Муслин мога да води неку екипу из села Мрдуша доња. Као играча сам га ценио али све је прокоцкао на једној утакмици у Копру. Што даље од њега.