Julija Konstantinova (15) i Veronika Volkova (16)
Screenshot Youtube
Julija Konstantinova (15) i Veronika Volkova (16)

Screenshot Youtube

Julija Konstantinova (15) i Veronika Volkova (16), ruske tinjdžerke koje su s eubile igrajuči ovu opasnu igru, Foto: Screenshot Youtube

MUP Srbije je povodom igre "Plavi kit" koja kruži internetom i u kojoj se deca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo, apelovao na sve građane da odmah prijave policiji ukoliko se sretnu sa takvom igricom u Srbiji.

U saopštenju MUP je naveo da u Srbiji nije zabeležio nijedan slučaj koji ima veze sa video igrom "Plavi kit", koja potiče iz Rusije, ali da poziva sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa decom i prate njihove aktivnosti na internetu kako bi ih zaštitili od tog oblika ugrožavanja sigurnosti.

 

MUP je apelovao i na medije da posvete adekvatnu pažnju toj pojavi kako bi se na vreme sprečile neželjene posledice u Srbiji.

Igrica "Plavi kit" pre svega je usmerena na mlađu populaciju. U periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

Ova opasna igrica prisutna je u mnogim državama i zbog nje je navodno stradalo više desetina maloletnika, pa će zato ; Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije pojačati aktivnosti ka smanjenju opasnosti od eventualne pojave igrice "Plavi kit", piše u saopštenju.

Komentari (2)

Jegulja23

12.05.2017 14:36

#plavikit pravda za plavog kita, najjaca igrica u evropi trenutno!!

O ČEMU TI PRIČAŠ??????

12.05.2017 15:15

@Jegulja23 - O cemu bre ti prijatelju pricas???? Znas sta je najjace? Najjace je da izbistris glavu cistim vazduhom! Ovo sto si napisao/la nema veze sa pamecu! Problem u najavi postoji, a ti ga jos velicas?! Koji si ti mozak, kad je tebi za pravdu ovakvo nesto!??