Čeka mušteriju:  Kovčeg „za raskošan  kraj“
promo
Kovčeg

Profimedia

Vendi naručila i isprobala kovčeg pre nego sto je umrla, Foto: Profimedia

Britanac Rasel Davison (50) podelio je mišljenja porodice i prijatelja jer je nakon smrti supruge Vendi u aprilu šest dana ostavio njeno telo u spavaćoj sobi kako bi se, kaže, njegovi sinovi i drugi dragi ljudi od nje oprostili.

Vendi je ležala u kovčegu koji je bio postavljen pored bračnog kreveta, a Rasel tvrdi da mu njena blizina nije bila nimalo neugodna niti bolna.

- Izgledala je apsolutno prekrasno, kao što je i uvek bila. Jednostavno je zračila - kaže udovac, prenosi 24sata.hr.

Neki su smatrali da je sablasno što Rasel drži telo pokojne supruge u kući, dok su drugi to smatrali dirljivim gestom.

- Bilo mi je utešno da je imam kraj sebe. Tih šest dana dalo mi je dovoljno vremena da shvatim da je zaista umrla i da se neće vratiti. Naravno da mi je nedostajala. Ali, shvatio sam da život mora ići dalje i mogao sam da počnem sa tugovanjem. Nisam mogao da podnesem misao da je prepustim potpunim strancima. Sinovi i ja smo samo želeli da sami brinemo o njoj - rekao je Rasel.

Vendi je umrla nakon desetogodišnje borbe s tumorom grlića materice. Svesna da je smrt sve bliže, sa suprugom je razgovarala o svojim željama. Da ostane kod kuće bila je i njena želja, a u tu svrhu naručili su vretenasti kovčeg po meri koji su nazvali 'čaura'. Čak ga je i isprobala pre nego su ga odneli na tavan. Kada je umrla, Rasel joj je obukao pamučnu plavu haljinu, a devojke njihova četiri sina oprale su joj kosu i stavile ruž i olovku za oči.

Za šest dana kroz njihov dom prošlo je više od 70 ljudi, kao bi se oprostili od Vendi. Rasel i njegovi sinovi sami su odvezli leš u krematorijum, a tri nedelje kasnije organizovali su celodnenvu komemoraciju u lokalnom kriket klubu gde su slavili njen život, piše Daily Mail.

Komentari (2)

Satanistička bolest

22.09.2017 07:54

Nije čudo što su nas bombardovali!

ceca po

22.09.2017 09:41

Pa ovi nisu normalni