Mrtvac Leš Mrtvačnica Mrtav
Profimedia
Mrtvac Leš Mrtvačnica Mrtav

Profimedia

Staricu izlomili da bi je preneli u mrtvačnicu, Foto: Profimedia

Salamani Barik (76), udovica iz Indije, tragično je nastradala kada je na nju naleteo voz. Ona je prebačena u bolnicu, ali starici nije bilo spasa.

Kako bolnica nije imala vozilo za prevoz pokojnika do mrtvačnice, a nisu hteli ni da plate rikšu da prevezu telo, osoblje je odlučilo da staricu spakuje u posteljinu, obesi o štap i da je potom odnese do železničke stanice, odakle bi telo vozom bilo prebačeno u mrtvačnicu.

Budući da je starica bila mrtva već neko vreme i da su joj se udovi ukočili, osoblje bolnice nije moglo da je "spakuje" u posteljinu, te su joj mrtvoj lomili kosti.

 

Potom su telo nesrećne starice uvezali u posteljinu, koju su okačili o štap i dva mladića su telo odnela na stanicu.

Rabinda Barik, sin tragično preminule Salamani je očajan.

"Vratili su mi majku svu izlomljenu. Ja sam nemoćan i molim vlast da reaguje", rekao je Barik.

Komentari (4)

Čiča Gliša

28.08.2016 23:12

Besmislena vest. Kad se pokojnik ohladi, ukrute mu se i noge i ruke. Ako u času smrti nema onog ko će pokojnika higijenski obraditi i obući dok je telo toplo, a to su najčešće bolnice i domovi za stare, dolazi do ove situacije. Kod nas svuda u bolnicama i mrtvačnicama najčešće lome ruke (što se prećutkuje) da bi pokojnik mogao da se obuče. Ne znam kako se to rešava u civilizovanim zemljama, ali sam siguran da su ove brutalne metode ovde uobičajene, i nažalost veoma rasprostranjene.

jovan

29.08.2016 06:22

Isto je u mrtvacnicama u Beogradu i drugim mestima! Bacaju mrtve. Lome ih.... Tuga i beda... A kontrole nema! Video svojim ocima.

ceca

29.08.2016 08:05

Kad si mrtav,svejedno ti je.I u civilizovanom i u necivilizovanom svetu.

milan

29.08.2016 14:40

Nije uredu lomiti kosti mrtvima zbog pakovanja u kovčeg.Sta je alternativa ? mozda uraditi kovčeg prema mrtvom ..........