Pirinač
shutterstock
Mediteranski pirinač

promo

Mediteranski pirinač, Foto: promo

U njihovoj tradicionalnoj kuhinji najzastupljeniji su pirinač, bareno povrće, orašasti plodovi, crni čaj sa dodatkom leka, cimet i kari, te ova dijeta se zasniva na ovim namirnicama. Pirinač se u indijskoj kulturi jede sa malo karija i cimeta, i obično je reč o neglaziranom braon pirinču.

U nastavku vam otkrivamo ovu popularnu dijetu koja već za sedam dana daje prve rezultate.

Prvi dan

Doručak: salata od krastavca i zelenog povrća po izboru, šolja crnog čaja
Ručak: kuvani krompir, spanać, čaša mleka
Večera: salata od jabuka, šargarepa i kašičica meda

Drugi dan

Doručak: tri kuvana jaja, 200 ml mleka
Ručak: kuvani pasulj ili sočivo, šolja crnog čaja
Večera: pet kašika kuvanog pirinča

Treći dan

Doručak: dve pomorandže, 10 badema
Ručak: šest kašika pirinča, celer, crni čaj
Večera: supa od pirinča i mlečni krem sa niskim sadržajem masti

Četvrti dan

Doručak: banana, čaša obranog mleka
Ručak: pet kašika kuvanog pirinča, dinstano povrće (bilo koje povrće osim krompira)
Večera: šolja crnog čaja, bareno povrće po izboru

Peti dan

Doručak: salata od paradajza i paprike sa kašikom maslinovog ulja
Ručak: sedam kašika kuvanog pirinča, spanać, 200 ml mleka, maslinovog ulja
Večera: banana i grejpfrut