Vranje, pedofil
R. Irić / Vranjske
Vranje, pedofil

R. Irić / Vranjske

Pedofil sa devojčicom ispred škole, Foto: R. Irić / Vranjske

Direktorka Dragana Arsić najavila je disciplinske mere protiv odgovornog socijalnog radnika ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u profesionalnom postupanju sa maloletnicom i njenim roditeljima Slađanom i Vericom Stanisavljević.

Za 17.oktobar zakazana je konferencija slučaja, kojoj će u Centru za socijalni rad prisustvovati predstavnici škole, Osnovnog javnog tužilaštva, policije, Zavoda za mentalno zdravlje i roditelji, na kojoj će biti utvrđene mere za preventivno delovanje zaštite maloletnice posle izlaska manijaka iz istražnog zatvora.

- U nemio slučaj uključeni smo od samog početka. Još od trenutka kada su nas roditelji, škola i policija obavestili o obljubi nad maloletnicom. Veoma je važno štu roditelji sa nama veoma dobro sarađivali. Uvek smo imali pravovremene povratne informacije. Stručna ekipa uradila je početnu procenu slučaja. Uključili smo stručni tim i spoljne saradnike. Devojčica je bila u dispanzeru za mentalno zdravlje. O svemu nas je njena majka redovno informisala. Postupaćemo po ovlašćenjima i zakonu. Sve je podređeno zaštiti devojčice od pedofila - izjavila je za “Blic” dirtektorka Dragana Arsić.

Mada Centar za socijalni rada kuburi sa kadrovima, šestoro radnika stručne službe je ove godine procesuiralo 1.220 zahteva, koji se pretežno odnose na nasilje i zanemarivanje dece od zlostavljanja. Sve u svemu, rukovodstvo tvrdi da je Centar za socijalni rad efikasno i pravovremeno reagovao i uključio se u akciju za zaštitu pravai interesa maloletne učenice, koja se posle nedavnih kompromitujućih fotografija na društvenim mrežama od 3. oktobra nalazi na stubu srama.

Zbog skandalozne ljubavne veze sa Nenadom Stevanovićem Rokijem, koji bi po godinama mogao da joj bude otac, maloletnica nekoliko dana nije izlazila iz kuće. Ponovo je počela da pohađa nastavu, ali je sada pod sigurnim nadzorom roditelja, školske uprave, državnih organa i socijalnih radnika. Pozornost prema maloletnici još je veća zbog činjenice da je manijak prilikom nedavnog saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu rekao da će da se očeni sa maloletnicom i da od nje i posle izlaska sa robije neće odustati. Već je navodno obezbedio kumov i starog svata i razglasio rodbini da će žena da mu bude samo. Ukoliko ustreba, rekao je da će pre svadbe da sačeka da završi osnovnu školu.

Komentari (2)

GLUMICA

13.10.2016 23:34

smesni ste....ovo je ovog puta na dobrovoljnoj bazi...sprecicete njega ali sledeceg NE jer devojcica je u fazi kadje interesuje seks a to vidi legalno kroz udaju kao i njena sestra

Bella italy

14.10.2016 08:46

Da maloljetnica bez objavljivanja imena a roditelje napisali punim imenom i prezimenom.trebali ste dodati adresu i kat gdje stanuju.mogu samo pomislit kako se curica osjeca.L E S I N A RI