Sikimić
Aleksandar Dimitrijević
Sikimić

Aleksandar Dimitrijević

Predrag Sikimić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Predrag Sikimić, prvi strelac crveno-belih, vraća se na mesto uspeha, na megdan timu iz kojeg je i stigao u Ljutice Bogdana.
Sasvim relaksiran i prepun samopouzdanja, Zvezdin golgeter ne ostavlja sumnju kome će pripasti tri boda, a ne uzbuđuje se previše oko Partizana i činjenice da konstantno diše za vratom crveno-belima.

- Već godinu i po dana smo lideri na tabeli, uopšte ne vidim zašto ne bismo bili i na kraju ove sezone. Dakle, zacrtali smo da u iduća tri kola, pre pauze, uzmemo devet bodova i da ovu kalendarsku godinu završimo na prvom mestu. Cilj je dupla kruna, i tačka! - kaže Sikimić za „Alo!”.

Voždovac je u prethodna tri kola, od dolaska trenera Ilije Stolice, osvojio sedam bodova, što opominje.

- Vežu me za „zmajeve” lepe uspomene, rastali smo se gospodski. Možda nam mala oteževajuća okolnost bude njihov „veštak”. Cenim tim Voždovca, ali nema danas neke teške filozofije, moramo da izađemo na teren i pokidamo. Očekujem tri boda.
Partizanov Leonardo, prvi strelac Superlige, ima devet golova na kontu, dok Sikimić ima sedam.

- Gužva je na listi strelaca. Neizvesno je, ali ljudski je da se nadam da mogu da budem najbolji na kraju godine. Osećam se odlično, i fizički i mentalno, pa verujem da mogu do tog cilja - zaključio je Sikimić.

Partizan je u sredu remijem protiv Vojvodine u Novom Sadu (0:0) propustio priliku da se približi Zvezdi na četiri boda razlike. Crno-beli će pokušati da poprave utisak danas (18, Arena1), kada u Humsku stiže neugodni Javor. Nemanja Miletić, levi bek „parnog valjka“ i nekadašnji prvotimac Ivanjičana, poručuje da Partizan ne odustaje od trke za najljućim rivalom.

- Pozivam sve da budu uz naš Partizan i da se borimo do kraja za titulu. Važno je da imamo podršku navijača - poručuje Miletić.
On ima samo reči hvale za današnjeg rivala.

- Bio sam u Javoru tri godine. Nosim lepe uspomene iz Ivanjice. Svakoj ekipi znaju da zadaju dosta muka. Ali ako mi budemo pravi, rezultat neće izostati - podvukao je Miletić.

Partizan nikada nije izgubio od Javora, protiv Ivanjičana ima skor od 12 pobeda i pet remija. Miletić je u crno-belom dresu debitovao upravo protiv Ivanjičana.

- Po dolasku u Partizan sam debitovao protiv Javora i to je bio čudan, ali i lep osećaj. Sada će biti drugačije, pošto sam već šest meseci u Partizanu - ističe Nemanja.