Monstrum: Vladica Rajković (28)
Suzana Božinović
Monstrum: Vladica Rajković (28)

Suzana Božinović

Monstrum: Vladica Rajković (28), Foto: Suzana Božinović

U sobi su nam pažnju privukle dečja igračka i drvene bojice, kojima je monstrum mamio devojčicu!

 

„Joj, Vlado, što si nam to učinio?! Što si nas osramotio? Što si ubio dete koje si u kuću dovodio?”, kukala je juče na sav glas Ilinka, koju smo sa njenim nepokretnim suprugom zatekli u skromnoj kući. „Ilinka, nemoj kukati, uradio je zlo”, rekao je Vladičin deda supruzi, a potom zaćutao. Sa njima je Vladica živeo odmalena.

„Odgojili smo ga, a eto šta nam je učinio“: Ilinka Rajković

Petar Marković

„Odgojili smo ga, a eto šta nam je učinio“: Ilinka Rajković, Foto: Petar Marković

 

Bio izgreban po licu

Po selu pričaju da su odmah znali da je Vladica ubio devojčicu jer je svima rekao da ide u prodavnicu da joj nešto kupi, a onda se nakon nekog vremena vratio sav izgreban po licu. „Vladica se vratio, ali je bio potišten i povučen, a po obrazima je imao ogrebotine kao da ga je mačka izgrebala“, kažu meštani.

U Vladičinoj sobi smo zatekli njegove razbacane stvari, dok se prostorijom širio neprijatan miris.

U uglu sobe stajale su dečja igračka i bojice! U starom, oštećenom kupatilu takođe je bio nered. U njemu je Vladica oprao krvavu odeću posle zločina, koju je posle odnela policija. U kupatilu je stajao i sapun koji je bio umrljan krvlju! Garderobu i lične Vladičine stvari je oduzela je policija.

„Normalno se ponašao i ništa čudno nismo primetili to veče kada je ubio Anđelinu”, priča starica i objašnjava da je tog dana njen unuk Vladica otišao na rođendan kod svoje bratanice, ćerkice njegovog rođenog brata Perice.

Dovlačio decu  obećavajući im igru

Petar Marković

Dovlačio decu obećavajući im igru, Foto: Petar Marković

„Odgojili smo ga. Vlada nas je sve izdržavao. Radio je sve, hranio nas. Bavio se poljoprivredom, vozio traktor, ma sve je radio. Bio je dečko za primer. Ne znam šta mu je bilo da učini tako nešto”, hvatala se juče od muke za glavu ubičina baba.

Vojna knjižica

Petar Marković

Vojna knjižica, Foto: Petar Marković

Ona kaže da je u kući kod njih bila policija i i ispitivala da li nešto znaju o zločinu, ali da im je ona rekla da nemaju pojma ni o čemu.

U kupatilu vidljive krvave mrlje

Petar Marković

U kupatilu vidljive krvave mrlje, Foto: Petar Marković

Perica Rajković, brat ubice, rekao nam je da ne zna kako će ubuduće živeti zbog zločina koji je počinio Vladica. „Stidim se svega što je brat uradio“, utučeno nam je rekao Perica.

Omer Gašić

J. Paunović

Omer Gašić, Foto: J. Paunović

 

Poveo svu decu s rođendana „na kupanje“

Omer Gašić, komšija Stefanovića, sprečio je Vladicu Rajkovića da odvede svu decu sa rođendana i možda napravi još veći zločin. Vladica je uzeo decu od sestara od strica, sinove i malu Anđelinu i sa njima krenuo do Timoka „na kupanje”. Na sreću, naišao je Omer.

- Vladica mi je najpre tražio novac da da muzici. Dao sam mu 200 dinara. Sve vreme je bio sa decom. Kasnije sam ga video kako ide negde sa njima. Ponudio sam mu 300 dinara i rekao: „Vladice, daj da vratimo decu“ i vratili smo ih kući - rekao nam je Omer, navodeći da nikom nije bilo sumnjivo kada je Vladica poveo Anđelinu rekavši da hoće nešto da joj kupi.

 

Zabranili joj da bude na sahrani

Za razliku od unuka Perice i njegovog oca, Ilinka nije bila na sahrani male Anđe.

- Neko do porodice mi je zabranio da uđem u dvorište. Bar da sam joj sveću upalila - tužno nam je rekla Ilinka.

 

Dragana Stanković

Suzana Božinović

Dragana Stanković, Foto: Suzana Božinović

 

Ubijena Dragana živela kod njih

Save

Save

Komentari (11)

Mozda i zna

13.07.2016 06:56

Monstrum je bio okupiran Jelenom Marjanovic!Znao je njene pesme,divio se njenoj lepoti i po selu pricao da zna ko je ubio!!!!!!

istina

13.07.2016 11:36

@Mozda i zna - Vecina tabloida vec uveliko pise o ovoj mogucnosti.Bas su ogromne podudarnosti izmedju sva tri ubistva!Mozda bi ovakav rasplet isao na ruku vlasti,zagovornicima da su Marjanovici ubice nebi,ali nije ni bitno!

rada mrak33

13.07.2016 11:52

@Mozda i zna - Prvo su prikacili to ubistvo onom zatvoreniku sro se obesio a nebinas cudilida danas prikace njemu jer 48 sati jos traje a izbori prosli.

Dema

13.07.2016 08:15

Na osnovu izgleda prostorija u kojima neko živi,može se videti u kakvom je psihičkom stanju osoba.Ovo je pravi primer za to.Sve neuredno,prljavo,razbacano,a još kažete da se prostorijom širio neprijatan miris.Jasno je u kakvom je mentalnom stanju bio ubica.

Драгомир

13.07.2016 09:04

Велику одговорност сноси онај ко је организовао прославу и дозволио да му мала гошћа буде одведена?Знао је каквог присутног кретена има!ПРАВОГ ПРЕДАТОРА или ловца на људске главе.УБИЦА ПРЕВАРИО ПОЛИГРАФ!Ја једини месецима пишем да ту скаламерију суд не признаје!Да је безвредна и да увелико се има знање како да прођеш испитивање!Чак и ДНК више није 100% тачан!Затим сам први написао да за убицу ЈАО СИ ГА ЊЕМУ МЕЂУ РОБИЈАШИМА!Такве они највише мрзе из дна душе. Изгледаће као да се сам убио?

Dema

13.07.2016 09:42

@Драгомир - Dragomire,i ja sam od samog početka tvrdila da poligraf nije sprava koja može da odredi da li neko laže,već samo meri stepen nečije uznemirenosti i da ga zato ne priznaje sud nigde u svetu.Ali,šta ćeš kad naša policija gleda u poligraf kao u Boga i skoro se sve istrage vrte oko poligrafa.Da ne postoji poligraf,ne znam ni sama kako bi vršili istragu.

realno....

13.07.2016 13:43

@Драгомир - sve prpfesionalci,moj do mojega,

Dema

13.07.2016 16:17

@Драгомир - @ realno.... - To da je poligraf sprava koja nije važeća na sudu i da njegovo testiranje može proći svako ko hladnokrvno laže je činjenica i nema nikakve veze sa "profesionalizmom",kako ti kažeš,već sa znanjem.Dakle,ako znaš da poligraf nije validan,ne znači da si "profesionalac",već znalac.

Glumica

13.07.2016 09:34

OMERje znao sto i celo selo.Mamio decu i dovodio u sobu.Majka Andjina je isto to znala i pustala dete sa njim i kod njega precutno jer im je on cinio i davao,pomagao.Niko pa i njegov otac nisu bili iznenadjeni ko je monstrum,cak su znali da je i Draganu ubio.Majka je precutno dopustala njemu da Andju vodi kod sebe u setnje..na kupanje :(

Meho

13.07.2016 10:56

- Vladica mi je najpre tražio novac da da muzici. Dao sam mu 200 dinara. Sve vreme je bio sa decom. Kasnije sam ga video kako ide negde sa njima. Ponudio sam mu 300 dinara i rekao: „Vladice, daj da vratimo decu“ i vratili smo ih kući - rekao nam je Omer, navodeći da nikom nije bilo sumnjivo kada je Vladica poveo Anđelinu rekavši da hoće nešto da joj kupi. ISPADA DA SU SVI ZNAL IDA JE OVAJ POREMECEN, CAK I KOMSIJE. OMER JE SPASIO DJECU A RODITELJI PUSTIL IDJECU SA OVIM LUDAKOM.

Ivica

13.07.2016 11:07

Ono što u ovom slučaju bode oči je zastrašujuća nesposobnost policije u Zaječaru. Ubica je sa nesrećnom ženom živeo u njenoj kući i od nje pozajmljivao novac, pa to bi i pripravniku bilo jasno da je on potencijalni ubica i da se tada pravovremeno reagovalo monstruozno ubistvo devojčice bi bilo sprečeno. Čudi me da nije pokrenuta disciplinski postupak protiv operativaca koji su radili na ovom slučaju.