Jelena Marjanović
Alo! - privatna arhiva
Jelena Marjanović

Alo! - privatna arhiva

Jelena Marjanović sa roditeljima, Foto: Alo! - privatna arhiva

Folk pevačica Jelena Krsmanović Marjanović sa dve godine je znala melodije iz svih reklama na televiziji i već tada je naslutila da joj je muzika u krvi!

- Talenat za muziku nasledila je od oca, koji je bio harmonikaš. Sa dve godine je znala melodije iz svih reklama na televiziji! Mama i tata su je krišom slušali kada je sa tri godine otpevala uspavanku „Moja mama divno priča svake noći”. Tada su oboje plakali od sreće! - otkriva Jelenin rođak.

Pravila binu sa majkom

Omiljena igra Jelene Krsmanović Marjanović bila joj da u svojoj sobi improvizuje binu i da sa majkom peva na mikrofonu na baterije.

- Delili su se na takmičare i publiku. Onda su pravili mini-binu od kutija za igračke i ređali stolice za publiku. Puštali su muziku do daske i pevali na mikrofonu na baterije. Publika je vrištala, aplaudirala, a onda su se nadvikivali ko je bolji i svađali ako se dogodi da glasovi nisu izjednačeni. Kad bi se zasitili tog ludiranja, onda su trčali napolje i igrali fudbal - prepričava Jelenin stric.

Jelenina mama Zorica dugo nije mogla da priča o svojoj jedinici. Pre nego što je pala u bolnički krevet, obuzeta uspomenama i snažnim osećanjima, ispričala nam je kakva je Jelena bila kao dete.

- Jelena je kao dete bila pravi zvrk! Bila je jedinica i samo smo se njoj posvetili. Jelenu je sve interesovalo i svuda je stizala. Bila je pravi vragolan i uvek je bila nasmejana. Išla je na ples i na časove pevanja. Tražila je čak da je upišemo i na karate. Oduševljeno je išla na treninge, a onda je po kući vežbala i pokazivala nam borilačke zahvate. Među decom je bila omiljena i imala je puno drugova. Nikoga od dece nije izdvajala i nikada nije birala prijatelje prema položaju njihovih roditelja, niti prema novcu. Naša kuća i dvorište uvek su bili puni dečurlije. Jurcali su i galamili dok su igrali fudbal, između dve vatre i žmurke. Znali su ponekad i da se posvađaju, ali su se brzo mirili i opet nastavljali iznova da se igraju! - ispričala je Jelenina majka.

Jelena, prema njenim rečima, nije bila razmažena, niti sebična, iako je bila jedinica!

Jelena Marjanović

Alo! - privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Alo! - privatna arhiva

- Jedno vreme smo imali prodavnicu i Jelena je obožavala da utrči unutra, pokupi slatkiše i grickalice i iznese ih deci na ulicu. To je za njih bila prava žurka! Šuškali su, grickali, mljackali, a onda umazani trčali na česmu da piju vodu. Jelena se nije stidela da ode kod komšinice i ruča kod nje kad joj se njeno jelo više svidi od mog ručka. Bila je dete koje su svi voleli i za koje su imali samo reči hvale. Nije bila svađalica, niti zlopamtilo. Davala je svoje igračke drugoj deci i nikada se nije dogodilo da posle svađe izgovori onu poznatu dečju zapovest:

„Vrati mi moje krpice.” Bila je vredna i uvek mi je bila zamena u kući. Znala je da pritrči kad god vidi da nešto radim i kaže: „Mama, daj, ja ću da ti pomognem!” - sa zadovoljstvom se prisećala Zorica svoje ćerke.

Preuzimanje teksta dozvoljeno samo uz obavezno linkovanje na alo.rs

Pročitajte još:

 

Komentari (4)

Andja

06.10.2017 21:38

Mogu mislite sa koliko tuge i bola je majka pricala o detetu koje je izgubila ..ne umem recima da opisem koliko mi je zao zbog svega sto se izdesavalo i sto ove dve namucene duse nisu vise medju nama .. Pravda za Jelenu a i za Zoricu .. obe su zrtve ..

Hrid

07.10.2017 10:15

@Andja - Ja isto ne mogu opisati koliko mi je zao Jelene ,mame i malog stvorenja.Ne ,ne mogu pojmiti da u ljudskom obliku postoji ovako nesto sto bi se trebalo zvati covjek!

Slika za gledanje

07.10.2017 08:12

Molim vas,kakva je ovo prica? Pa ovo sve vazi za 90% funkcionalnih porodica.Meni licno je privukao paznju lik njenog oca. Dominantan,hvalisavac,prevarant,pozer spreman na sve i to vise zbog statusa i misljenja drugih nego zbog novca.Prgav,agresivan,svadljiv.Obe su za njega bile marionete,koje su ga bezpogovorno slusale.

A

07.10.2017 15:10

@Slika za gledanje - @Slika za gledanje ...Sve to ste videli sa slike ovde postavljene ?!..Stidite se ..