Petarda
Profimedia
Petarde
Momci bacali petarde pred kućom, Foto: Profimedia

Roditelji D. S. su bili u kući, a devojčica je krenula do prodavnice koja se nalazi na nekoliko metara od kuće, a onda su čuli vrištanje.

- Badnje veče neću nikad zaboraviti. Još mi u glavi odjekuje ćerkin vrisak: "Mama, tata, moje oko" - kaže otac devojčice Đorđe S.

On kaže da im je devojčica ispričala kako se sve dogodilo.

Nesrećnu devojčicu nije pogodila petarda, već kamen, koji je odskočio od detonacije.

 -Nije to bila petarda, nego nešto mnogo jače. Šta će biti s njenim okom, zasad ne znamo. Kamen ju je pogodio u gornji kapak i onda je taj udarac pmerio oko skroz zato što je bio vrlo jak - kaže otac devojčice koja je zadržana na Očnoj klinici KC Vojvodina. Sada se malo smirila, ali joj je jedina želja da dođe kući da bude sa roditeljima i mlađim bratom i sestrom.

Komentari (1)

Kragujevčanin

09.01.2016 09:35

Zašto se uopšte dozvoli slobodna prodaja petardi i ostalih pirotehničkih sredstava. Zaposleni iz Sektora za vanredne situacije - Odeljenje preventive,obilaze prodavnice i kontrolišu šta se prodaje a pitanje je da li uopšte bilo šta treba dozvoliti za prodaju. Ulične prodavce teraju i oduzimaju im robu a redovne trgovce samo kontrolišu.Nemojte mi samo reći da ne prodaju maloletnicima. Znamo svi kako već maloletnici dođu do petardi. Čak i nesavesni roditelji to čine.