Baka Miloša Senića
Alo!/Ana Paunković
Baka Miloša Senića

Alo!/Ana Paunković

Baka Miloša Senića, Foto: Alo!/Ana Paunković

Senić se sumnjiči da je sa još sedmoricom mladića nasmrt pretukao Amerikanca Bakarija Džavarda Hendersona (22), a tužilac ih tereti za teško delo grupnog ubistva sa predumišljajem, za koje je u Grčkoj zaprećena doživotna robija!

Komšije: Miloš je dobar momak

Slobodan Radosavljević iz Grabovca, prvi komšija Senića, kaže da je Miloš dobar momak.

- Išao je u školu sa mojim sinom. Poznajem ga od malih nogu i znam da nikada nije pravio probleme! Bio sam uz njegovog oca Dragana kada je dobio vest da je Miloš uhapšen. Stupili smo u kontakt sa našim vodičem u Grčkoj, a preko njega i sa roditeljima ostalih mladića, koji su otputovali u Grčku i Draganu dali instrukcije kako najbrže da stigne na Zakintos. Meštani Grabovca koje smo usput pitali gde je kuća Senića imaju samo reči hvale za Miloša.

Ekipa „Alo!” je juče u porodičnoj kući Senića u selu Grabovac, kod Obrenovca, zatekla samo Miloševu baku Ružu Senić i njenu jetrvu Dragicu Senić, koje uglas kažu da je njihov unuk dobar kao hleb! Miloševi roditelji Dragan i Dušica krenuli su juče u podne u Grčku da posete sina i podrže ga uoči današnjeg saslušanja kod sudije.

Ruža Senić kaže da se Miloš javio roditeljima i njoj iz policije i u kratkom telefonskom razgovoru rekao da nije umešan u ubistvo!

- Miloš je hteo da zaštiti sestru od tetke Jovanu Marković iz Skele, kod Obrenovca, koja je bila sa njim u baru i slučajno se našla na udaru Amerikanca. Kavga je izbila kada je Amerikanac hteo da se slika sa konobaricom Srpkinjom, koja ga je odgurnula. Njen momak, koji je sedeo za stolom pored Miloševog, ustao je da je zaštiti, ali mu je Amerikanac flašom razbio glavu! Krv je prsnula po Milošu, dok je parče stakla zaseklo Jovanu. Miloš je gurnuo Jovanu pod sto da bi je zaštitio. Kada je Bakari krenuo prema njemu, rekao mu je na engleskom da se skloni i odgurnuo ga! Miloš nije izlazio iz bara na ulicu niti je tukao nesrećnog mladića - zabrinuto priča Ruža Senić.

Roditelji u Grčkoj

Dragana i Dušica, Miloševi roditelji juče su krenuli u Grčku kod sina.

- Dragan nije imao pasoš, inače bi krenuli odmah čim su čuli za hapšenje. Policija mu je po ubrzanom postupku uradila pasoš kada je rekao šta je u pitanju i zahvalni smo im na tome! Roditelji drugih mladića su stigli u Grčku u subotu i dva puta dnevno, po jedan sat, mogu da budu u poseti sinovima. Mom sinu se javio otac uhapšenog mladića iz Beograda i dao mu telefone ostalih roditelja da bi stalno bili u kontaktu i jedni drugima pomagali ako nešto zatreba - kaže Miloševa baka Ruža.

Miloševa baka kaže da je on u petak ujutru otišao iz bara u apartman na spavanje, ne znajući da je Bakari nasmrt pretučen. Uhapšen je tek narednog dana, kada je policija pregledala snimak i utvrdila da je bio u baru.

- Pokupili su ga na plaži! Rekli su mu samo: „Kamera je pokazala da si imao kontakt sa ubijenim momkom”. Jovana nam je prva javila za hapšenje, a Milošu su kasnije dozvolili da nas pozove. Jovana i njen momak su u nedelju bili kod njega u poseti. Policija ih je pustila na 10 minuta da ga vide i daju mu čistu garderobu - kaže baka i dodaje da strepi da li će ga pustiti iz pritvora.

- Miloš već dve godine radi u Južnoj Africi kao zavarivač. U Srbiju nije dolazio šest meseci. Doputovao je 1. jula i već 3. jula je rešio da ide na more. Bunili su se roditelji što hoće na letovanje tako brzo, jer su ga se uželeli! Trebalo je 13. jula da se vrati u Srbiju, a 25. jula da otputuje nazad u Afriku, al’ eto šta ga je snašlo. Čekam vesti od sina i snaje - poručuje Ruža Senić na kraju razgovora.

Komentari (31)

VA

11.07.2017 08:14

Ono kada te hoče maler, hoce! Ma dajte i taj pijani amer došao u grčku da flašama razbija glavu! Što nije poveo devojku pa se slikao, nego pijan i bahat nasilno!9

Mira

11.07.2017 08:27

Ono niko ga nije tukao a covek mrtav

Tebe je trebao

11.07.2017 08:38

@Mira - da vodi i tebi da pokaže svoje nasilje! Došao sa dolarima u dzepu i flašom u ruci da razbija glave! Mora da ga Klinton obučio!

zorz bukoni

11.07.2017 09:39

@Mira - mi stalno nekako drugog krivimo i stalno uterujemo neki red u tudjim drzavama nikako da shvatimo da tamo negde smo samo gosti

Mujo

11.07.2017 08:38

E, pa kad je baka rekla, nema se tu sta dodati...Grci odmah da joj puste unuka na slobodu.

Bosančeros

11.07.2017 09:00

Draga bako,nemoj ni slucajno da diramo amere zidive a koliko vidim i britance nama mogu da vade organe a to je nesrecan slucaj a slucajno da dirate ove tri nacije uuuuu odmah sve osude,vasem unuku zelim prvenstveno dobro zdravlje i puno srece..

sss

11.07.2017 09:01

Svi iz tog kraja stavljaju slike to govori o tim momcima inace mi cudno i za Milosa i Nemanju koji igraju fudbal u Radu

s

11.07.2017 09:02

Inace devojka od jednog momka je delila neku sliku od nekih sto su pobegli sa Zakintosa da l ih neko zna

Moja realnost

11.07.2017 09:03

A Marko Ivkovic koliko su dobil krvici za njega vidite a videcete koliko ce da cepe nase momke ne sudite kad ne znate nista

Ja

11.07.2017 09:04

Ovim ljudima treba pomoc, ali od OVE drzave je nece dobiti.

sssss

11.07.2017 09:09

A nasi su najgori jbg Srbi sto je ovaj pijan i dirao druge zene i posekao devojku to je nista SVETEE MOJJJ

To ti kazem

11.07.2017 12:34

@sssss - Lepo, fino uporedjivanje...nametljivo slikanje sa nekim i sutiranje u glavu do smrti su bas iste stvari, zar ne? Jadni Srpcici odmah skacu da brane svoje slatke nasilnike, koji misle da je najnormalnija stvar dici ruku na nekoga. A Srbi inace sve dzentlmen do dzentlmena, pa jedva docekali da "odbrane" devojku! I to kako, nego silom! Verovatno su ga tukli i govorili: samo Srbi smeju da matretiraju svoje zene!

Lena

11.07.2017 09:25

Sam posao konobarice se podrazumeva strpljenje sa gostima bili pijani drogirani ili kako vec.naravno da bi bila zastečena od samog personala i poslodavca ako bude trebalo.u ovom slučaju krivim tu konobaricu na prvom mestu.njen posao zahteva biti odgovoran i strpljiv na radnom mestu. Sad ce ova pijana decu relija da trule po zatvorima zbog greske i neodgovorno ponasanje te devojke žalost!

radnik

11.07.2017 10:40

@Lena - Smesno,kriva konobarica! Kriv je ko je upotrebio prekomernu silu,udarali u glavu coveka koji lezi, sam protiv osam. Snimci koje vidimo pokazuju sve.

ZAJEB

11.07.2017 13:03

@Lena - ZAO MI JE STO KONOBARICA NIJE TRAZILA SAGLASNOST UN-A ZA LICENCIRANO PONASANJE A OVI MLADICI SU TREBALI DA PODNESU ZAHTEV UN-U PA TEK DA KRENU U AKCIJU..ILI JE TO TREBALO OBRNUTO? DA NATO DOBIJE DOZVOLU DA GENOCIDRA ZEMLJU I CITAV NAROD NA JUGU EVROPE? KAKO ONO BESE?

neko

11.07.2017 10:35

naravno, nevinašca- pa gde bre oni srbići nevini ni mrava ne bi zgazili! daj ljudi opametite se već jednom.

SUADE-MATE-TI-LI-SI

11.07.2017 13:06

@neko - DOSADNO? ZAVRSILI SE PAROVI? UDARIS PO CRTI PA SVRATIS OVDE ?

Marko NBG

11.07.2017 14:29

@neko - Da l' si ti zemljače nekada bio preko? I na letovanjima i na SP u Nemačkoj 2006. mi i južno i latino amerikanci smo za ove zapadnjake dom kulture.Jedu na sedeći na zemlji,urlaju,uriniraju,povraćaju gde stignu,pa kad se umore "stave" ivičnjak pod glavu da malo odmore,skandinavci i britanci posebno.

Peki

11.07.2017 10:47

Slika i prilika Srbije. Neomalterisana kuća i vilica gde 80% zuba fali.

Ludak

11.07.2017 19:29

@Peki - I naravno devojka je na slobodi a zbog nje i sve ovo ispade kao i uvek zbog drolje neko glavu izgubi .Zasto nisu i nju uhapsili ?Verovatno je bila pristojno obucena i to jos konobarica ....A ovaj amer zapenio ....A nasi tuku kao interventna bez duse i mozga...

Buli

11.07.2017 23:28

@Peki - Tvoja baba je ko lutka, sigurno. Mislis da bi isao covek u Afriku da radi da mu je ovde sve potaman?

Mili

11.07.2017 11:19

Citajuci o ovom mestu na zakintosu svake godine ima ubijenih. U pice stavljaju im hemijske preparate da im boravak bude jos lepsi.

Fija

11.07.2017 12:19

A baka preprica dogadjaj kao da je bila sa njima u klubu. Dok policija svoje ne odradi nista necemo znati. Sve se svodi na nagadjanje.

deda Vasa

11.07.2017 12:40

Od babe se i ocekuje da po difoltu brani unuka,ali sta nagoni ove sto komentarisu nesto sto je puno nepoznanica!?Mislim i na "tuzioce" i "advokate".

nedjo

11.07.2017 16:34

ja ocekivao da baba kaže da je kriv njen unuk,a amerikanaxc ničim izazvano ubijen od ološa..

Teodora

11.07.2017 21:25

Srbi su, generalno, primitivan, nekulturan, nevaspitan, neobrazovan, prost i relativno glup narod o čemu svedoči včlast koju su izabrali i porpuno upropašćena država kao rezultat vladavine te nesposobne, kriminalne vlasti. Posledica ovih činjenica je ubistvo američkog državljanina čiji su počinioci istetovirani, neiživljeni,"fini" momci koji "ni mreava ne bi zgazili". Srećom po ostali srpski živalj,kojem bi ovo, nažalost,trebalo da bude negativan primer, Grčka nije vučićev srbistan.

Nemanja

12.07.2017 00:47

@Teodora - Sta ti je sa mozgom??

Anica

12.07.2017 01:52

@Teodora - Kako te nije sramota? Na osnovu čega si ti zaključila da oni jesu ili nisu ubili tog Amerikanca? Tvoj primitivizam se upravo vidi u tome da generalizuješ celokupni narod i daješ epitet prostaka, ubica, idiota. Kada ćete da razgraničite da svi mi kao pojedinci imamo pravo da se ponašamo kako hoćemo, a za neprimereno ponašanje će se primeniti sankcija propisana zakonom, što znači da je na pojedincu da odluči o svojim postupcima. A inače svi su nevini dok se ne dokaže drugačije. Edukujte se malo.

LJUBA SRETENOVIĆ ŠAMPION

12.07.2017 09:45

@Teodora - teodora svaki komentar ti je za pohvalu . - imaš + od mene . - jedino ti među svim komentatorima gađaš centar i uvek kažeš istinu.svaka čast. NE MOŽE SRBIN DA SHVATI DA JE GOST U GRČKOJ I DA TREBA DA SE ODMARA BEZ GALAME ,DRANJA ,VRISKE I CIKE DECE I MAMA KOJE SU POVELE SVOJE STARE MAJKE , DA IM ČUVAJU DECU I KUVAJU DOK ONE NA PLAŽI PUŠE ,TRAČARE I PIJICKAJU KAFU.

VladimirR

11.07.2017 21:51

Nisu ovi momci ubice. Crnac je samo kolateralna šteta neprimerenog ponašanja.

savski venac

12.07.2017 09:34

Činjenica da je ubijen nečiji sin, brat, drug, ako je istina da je samo hteo da se slika a konobarica ga odgurnula, zašto je brat tako reagovao? Zašto uvek mi (Srbi) isterujemo pravdu, a šta da je ubijen naš drzavljanin? Za ubistvo se mora odgovarati