Beskućnik
Profimedia
Beskućnik

Profimedia

Beskućnik, Foto: Profimedia

Policija je uhapsila M. S. (17) i V. S. (16) iz Beograda zbog sumnje da su bez ikakvog povoda šutirali i udarali čoveka koji se obreo na ulici, zbog čega je zadobio brojne prelome i podlive i u kritičnom stanju završio u bolnici! Kako „Alo!” saznaje, Gligorić je hitno prebačen u Urgentni centar i lekari se bore za njegov život.

Incident se dogodio u nedelju, oko sedam ujutru, u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika. Uhapšeni nasilnici su u to vreme krenuli kući iz noćnog provoda. Kada su videli čoveka koji je ležao na kartonima i spavao, nasrnuli su na njega iz čista mira i počeli da se iživljavaju. Očevici nemilog događaja kažu da je beskućnik nadrljao ni kriv, ni dužan.

- Tog čoveka sam viđao i ranije pored spomenika. Čuo sam da je napustio prihvatilište za odrasle u Beogradu, ali nije imao gde da se skloni i potucao se po ulicama. Ostao sam zatečen kada sam uočio da mladići maltretiraju jadnog čoveka. Svedok sam mučne scene u samom centru grada... Dvojica maloletnika su ga šutirala i razbacala kartone na kojima je ležao, a onda nastavila da ga udaraju pesnicama po glavi. Neko od prolaznika je odmah pozvao policiju, koja je uhapsila siledžije - rekao je jedan od svedoka.

Maloletnici su privedeni na saslušanje kod tužioca za maloletnike i protiv njih će biti pokrenuta istraga zbog krivičnog dela nanošenja teških telesnih porveda.

Na mestu na kojem je nesrećni čovek pretučen i juče su bili uočljivi tragovi brutalnog batinanja! Na pločniku su bili razbacani kartoni na kojima je spavao, dok je na sve strane bilo krvi od povreda koje je zadobio.

- Mladićima su oduzeti garderoba i predmeti koje su imali kod sebe, jer je i na njima bilo krvi nesrećnog čoveka. Stvari će biti čuvane kao dokazi. U nastavku istrage će biti urađene analize krvavih tragova radi provere da li se poklapaju sa otiscima i uzorcima DNK koji su nađeni na garderobi beskućnika - kaže naš izvor blizak istrazi.

Sličan događaj odigrao se 12. decembra prošle godine u Novom Sadu, kada je dečak od 12 godina iz zabave zapalio beskućnika! On je bez ustručavanja priznao zločin, govoreći: „Da, ja sam upalio dedu. I, šta sad?! Zapalio sam novine i stavio ih dole, pored dede, i onda je sve buknulo.“ Dečak je ovo izgovorio bez imalo griže savesti, nesvestan da je zločin potresao celu Srbiju.

Komentari (7)

Ja

28.03.2017 23:20

Stoko ko je vas rodio? U rudnik bre Smrad..ne! Stoko! Ma to je uvreda za stoku. Stoka ima namenu. Nesto dobro i korisno za covecanstvo. Cemu vi nesoji,neljudi sluzite?

koliko fukara

28.03.2017 23:25

ruke i noge im se osusile .oni i sami sebi smetaju ali nisu toga svesni.Ne vide da su sami gnjide i VISAK ovom drustvu.

Slavko

28.03.2017 23:34

U zatvor na dozivotnu ,to su buduci zestoki momci ,poznati zakonu

Nenad

29.03.2017 03:59

@Slavko - Ili Dacicevi ambasadori

milan

29.03.2017 01:25

tako su i mene napali u sred bela dana, ista takva dva bilmeza od 16 i 17 god. naneli mi povrede glave jer su me napali sa ledja dok sam ulazio u auto. zahvaljujuci nasem zakonu koji ih bukvalno hrabri da nastave tako, dobili su kaznu POJACAN NADZOR RODITELJA!!! I ako su priznali na sudu da su me napali jer im je bilo dosadno.... drzava Banana

nedjo

29.03.2017 13:10

narod sa ovakvom omladinom ne treba da brine za svoju sigurnu propast

Bi

29.03.2017 22:29

I njih i roditelje na bilbord u centru grada, sa ih svi vide, a onda u rudnik na neodredjeno!nemaju bre saosecanja nimalo, nije im zao sto covek mora da spava na ulici, ko zna kakva muka ga je na to naterala...nego strvine nasle na jadniku da se izivljavaju...kakav pojacan roditeljski nadzor?iz kakvog provoda se maloletni vracaju u 7h ujutru?gde su im roditelji koji to aminuju?