Saobraćajna nesreća
Profimedia.rs
Saobraćajna nesreća

Profimedia.rs

Isprevrtali se na putu, Foto: Profimedia.rs

Svadbeno veselje u jednom restoranu u Temerinu, u noći između subote i nedelje, imalo je tragičan epilog. U teškoj saobraćajnoj nesreći na izlazu iz ovog bačkog mesta prema Bačkom Gradištu, vraćajući se s tog veselja, u sudaru “mazde” zrenjaninskih registarskih oznaka i “pežoa” sa novosadskim tablicama poginuli su Marinjel Vukovan (49), iz Toraka kod Žitišta, vozač prvog automobila, i Marina Petkuc (20), iz Zrenjanina, inače student novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koja je bila putnik u drugom vozilu.

Sada pokojni Vukovan je bio među zvanicama kao mladin ujak, dok je nesrećna dvadesetogodišnjakinja bila najboljoj drugarici kuma na venčanju.

Još šest osoba je zadobilo teže i lakše povrede, a među njima je troje maloletnika, koji se nalzze u dečjoj bolnici u Novom Sadu. Svima njima su prvu pomoć pružile hitne medicinske službe iz Temerina i Bečeja, posle čega su prevezeni u Novi Sad.

Kumina porodica zanemela

Porodica Marine Petkuc je zanemela od bola i tuge. Za njenu pogibiju su, kažu, saznali u nedelju oko 8.30.

- Ona je bila najveselija osoba koju sam poznavao, uvek je bila nasmejana - glasom punim bola kaže Mirko Stjepanović, zet tragično nastradale devojke.

- Ona i Klementina su bile najbolje drugarice još od srednje Poljoprivredne škole u Futogu, koju su obe pohađale, pa je bilo logično da joj kumuje na venčanju. Marinina sestra i ja smo takođe bili pozvani na tu svadbu, ali zbog obaveza nismo mogli da prisustvujemo. Nesrećna devojka će, kako kažu rođaci, danas u 15 časova biti sahranjena na groblju u Toraku.

Posle ukazane pomoći u Urgentnom centru, na kućno lečenje je pušten Davor Vesić (23), iz Nadalja kod Srbobrana, koji je bio mladoženjin kum na venčanju. On je bio za volanom “pežoa”, a među njegovim saputnicima su bile i kuma Marina, kao i mlada Klementina Virag (20), iz Nadalja, koja je posle ukazane pomoći u Urgentnom centru puštena na kućno lečenje.

Mlada je sedela na mestu suvozača, dok je Marina bila iza vozača. Sa njima u vozilu su bili Klementinini maloletni brat i sestra.

Putnik u “mazdi” sedamnaestogodišnji sin Marinjela Vukovana J. V. je povređen, kao i Kristijan Virag (18), mladin brat. On se, kako nam je rečeno u Kliničkom centru Vojvodine, nalazi u jedinici intenzivne nege i njegovo stanje je teško, te je pod stalnim nadzorom lekara.

Po dosadašnjim saznanjima iz policije, “mazda” je desnim delom udarila u levu stranu “pežoa” ispred sebe, te su vozači, kako se pretpostavlja, izgubili kontrolu nad vozilima, sleteli s puta udesno i nekoliko puta se prevrnuli.

Još vidno uzrujan i potresen strašnom nesrećom, vozač “pežoa” i kum na svadbi kaže da je prizor isprevrtanih vozila pored puta bio zastrašujući i da su mu te slike još pred očima.

- Kada smo kretali iz tog restorana, Marinjel, kog sam te večeri upoznao, rekao mi je da vozim ispred njega i da će me on pratiti - prepričava Davor Vesić trenutke pre nesreće.

- Na putu je dva puta pokušavao da me obiđe, ali se vraćao, a onda nas je treći put otpozadi udario. Uleteo sam u kanal pored puta, prevrtali smo se pedesetak metara. Sve se dogodilo bukvalno u sekundi, samo je puklo.

Svuda oko njega, prema Vesićevoj priči, čule su se cika i vriska. Bukvalno je iščupao sedište, a kada je izašao napolje, video je da je Marina ispala iz kola prilikom prevrtanja. Pri povratku sa svadbe, mladoženja David se nalazio u drugim kolima.

Komentari (2)

Kimivrdnik

17.07.2017 13:13

Ponapijaju se pa se trkaju kolima ludaci... ne treba piti i voziti ejjjjjj ma koliko da ti alkohol da snagu i samopouzdanje ne vozi!!! Dragi Bog vam je progledao kroz prate ovaj put ali nemojte vise

Anonimus

17.07.2017 16:43

Kako su se sudarili ako su oba vozila isla u istom pravcu (vracajuci se sa istog slavlja)?