Uviđaj nakon požara u Domu  u Veterniku
Tanjug
Uviđaj nakon požara u Domu  u Veterniku

Tanjug

Uviđaj nakon požara u Domu u Veterniku , Foto: Tanjug

Direktor ove ustanove Zoran Arbutina rekao je kako su mu deca prenela da je u sredu nesrećni S. T. sam podmetnuo požar u kom je stradao.

- Sve što je vezano za tog momka, kao i svi izveštaji i protokoli iz tog dana predati su policiji. Ako se utvrdi nečija odgovornost, ljudi će biti kažnjeni. Mogu samo reći da on nije bio u toj sobi po kazni, jer mi to ne radimo. Jedino što mi primenjujemo na našim štićenicima su medicinske mere uz saglasnost lekara, ali zbog istrage ne mogu da vam otkrivam da li je to bilo i urađeno - izjavio je Zoran Arbutina.

S. T. je čitav život proveo u domovima, roditelje nema, a u ovoj ustanovi u Veterniku živeo je poslednjih 10 godina. Niko od njegove rodbine zasad se nije pojavio u Domu. U paviljonu, gde je izgorela jedna spavaona, a druga oštećena, štićenici juče iz predostrožnosti nisu proveli noć. 

Komentari (2)

mimi

27.05.2016 08:24

mislim da arbutina ne govori istinu..dokle vise misli da obmanjuje javnost

TAJSONSRDJANPAVLOVIC@EMAJL.COM

27.05.2016 09:00

Od svoih 40g. radnog staza proveo sam 29g. rada u jednoj od ovih ustanova. Kad sam poce da radim postojao je zatvor pri samoj ustanovi za neposlusne, kasnije su semenjali uslovi izakoni, tako da po mom misljenju nisu u skladu sa njihovim zivotnim potrebam, mislim da tu trebanesto menjati, jer autoriter reci kod njih ne pomaze, mada su te ustanove od pojedinaca kao i sami stcenici zloupotrebljavani, materijalno fizicki. precutno se zna da postoji socijalna mafija koja zloupotrebljava takve ustano