Seks
Shutterstock
Mladi se mnogo manje seksaju od predaka!

shutterstock

Mladi se mnogo manje seksaju od predaka!, Foto: shutterstock

Uprkos pretpostavkama eksperata da su „milenijumci“ više promiskuitetni nego prethodne generacije jer koriste moderne aplikacije za muvanje dostupne na internetu, najnovija studija naučnika sa Univerziteta Florida Atlantik je pokazala upravo suprotno! Današnji mladi imaju seks manje nego bilo koja generacija još od 1920! Studija je potpuno razbila uobičajene predrasude, koje se odnose na to da mladi danas teže samo površnim, razuzdanim, promiskuitetnim odnosima, da su skloni čestom menjanju seksualnih partnera i vezama za jedno veče.

Dr Aleksandar Milošević, seksolog, ima svoje obrazloženje zašto nove generacije muči nedostatak seksa.
- Devojke su krenule agresivnije ka muškarcima, a njih to uglavnom odbija, one bi trebalo da smanje svoju seksualnu agresivnost i krenu u potragu za muškarcem koji će ih voleti. Žene moraju da shvate svoje muškarce i ne bi trebalo da traže previše, jer su ionako moćnije na mnogo načina.

Na drugoj strani, od muškaraca se danas očekuje mnogo toga, da voze skupe automobile, da dobro zarađuju, da imaju prestižan status u društvu, pa su se malo povukli jer je kod njih prisutan strah od neuspeha jer ne znaju šta sve jedna žena može da očekuje, pa se drže rezervisano. Obe strane treba pre svega da se opuste, da bi se probila socijalna barijera i da bi se vratio balans u muško-ženske odnose – kaže Milošević.

Neki naučnici su skloni da upiru prstom na „Fejsbuk efekat“, jer smatraju da popularna društvena mreža utiče da mladi koji su ranije provodili više vremena družeći se na ulicama, u kafićima, uživo sa svojim prijateljima, sada slobodno vreme provode u svojim sobama, gde vreme posvećuju ćaskanju sa prijateljima i potencijalnim seksualnim partnerima putem aplikacija koje je donelo moderno doba. To isključuje ljudski kontakt, što prirodno vodi i ka manje seksa.

Manje puše, piju...

Takođe, studija je pokazala da su današnji mladi u odnosu na prethodne generacije sve manje skloni pušenju, konzumiranju alkohola ili droga, budući da im je opredeljenje da radije provode vreme na društvenim mrežama nego u realnosti.

Komentari (4)

MILAN

06.08.2016 16:11

MOZDA JE ANKETA RADJENA U STARACKOM DOMU,OVE DANASNJE NE SILAZE S' K...ROVA.

Volodya

06.08.2016 19:23

Zato ja sa 45 heftam ko singerica

nedjo

07.08.2016 09:54

i ja volim da zaskočim nekad za crveno slovo ili kad ide dnevnik na ruzicastoj

Jugostalgija

07.08.2016 21:32

Zato se romi u nasoj zemlji kokaju gde god i kad god stignu. Uskoro ce nam zemlja liciti na neki Kusturicin film. I nikome nista, sve lepo i bajno, idemo dalje!