Marko Jevtović
Aleksandar Dimitrijević
Marko Jevtović

Aleksandar Dimitrijević

Marko Jevtović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Tihi momak, koji je u julu 2015. godine doveden u Humsku iz Novog Pazara, svašta je pregurao među crno-belima - brojne nepravde, ali i povrede... Glava i noge su ga bolele zbog požrtvovanosti, ali i zbog neopreznosti protivničkih igrača. Zbog Partizana je Marko pretrpeo potres mozga i kontuziju vilice, a nekoliko puta dobio je i strašne udarce u telo. U nedelju u pobedi „parnog valjka“ nad ekipom Mladosti (3:1)

Jevtoviću je u sudaru s igračem Lučanaca stradala arkada. Pukla, pa zašivena na VMA. Sada mu sledi period oporavka, verovatno kratak.

Bio sam u Tomićevoj nemilosti

Jevtović je pao u nemilost bivšeg trenera Tomića, izgubio se, ali je dolaskom Marka Nikolića dobio zasluženu drugu šansu.
- Od prvog dana Nikolić mi je u razgovorima dokazao da računa na mene. Vratio mi je osećaj važnosti i pripadnosti, što kod Tomića nezasluženo nisam imao. Sve me sada obavezuje da nastavim još bolje i da dokažem da su se pojedinci ogrešili o mene - poručuje Jevtović.

- Imam kopče, spustio se otok, pa se oko zatvorilo. Nije strašno, idemo dalje. Tera me maler s tim povredama, ali neće doveka. Rekli su mi prošle sezone i da mi je naprsla lobanja, pa da imam hematom na mozgu, a ispostavilo se da je u pitanju „samo potres mozga” - u šali je za „Alo!” komentarisao Jevtović.

I sa tim potresom mozga Jevtović je igrao dve nedelje, dok na kraju nije posustao.

- Bilo je svega i svačega. Stradali su mi i ligamenti kolena u Augzburgu, pa sam se potom prerano vratio na teren. I onda opet pauza. Doživeo sam i udarac u vilicu protiv Spartaka u Subotici, kada sam ostao, poput Kolarova, malo krezav. Ode zub, ali koga nema, bez njega se može - u šaljivom tonu nastavio je Marko.

Može da ponese i nadimak „hrabro srce”, ne samo zbog udaraca u telo već i zbog onih ispod pojasa. Kod bivšeg trenera Ivana Tomića nije bio cenjen, i to na mestu na kojem igra odavno. Tomić je smatrao da je Marko „previsok za zadnjeg veznog”?! A jasno je kao dan da u modernom fudbalu, uz nekoliko izuzetaka, prolaze samo visoki defanzivni vezisti. Ali ni ta Tomićeva izjava nije mogla previše da začudi pošto su Trujić i Knežević prošle zime dobili ispisnice iz Partizana pod izgovorom da su „suviše brzi”.

- Kada pošteno radiš i činiš dobro - dobrim ti se vraća. Sve na kraju dođe na svoje mesto - naglašava Jevtović.
Povrede koje je dobijao zbog svoje hrabrosti koče Marka, ali neće ga omesti da se vrati tamo gde mu je i mesto - među standardne prvotimce Partizana.

Komentari (1)

Rade

05.10.2016 01:01

Pa...da te, ipak, ne tera maler zbog nečega ili nekoga? Preispitaj se!