Marko Mišković
Emil Čonkić
Marko Mišković

Emil Čonkić

Marko Mišković, Foto: Emil Čonkić

Milo Đurašković i njegovi saradnici proglašeni su krivima za slučaj FAP, dok je Marko Mišković proglašen krivim za utaju poreza.

Milo Đurašković proglašen je krivim za zloupotrebe u kruševačkoj fabrici maziva i osuđen je na sedam godina zatvora i kaznu od šest milona dinara. Vreme provedeno u pritvoru i kućnom pritvoru mu se uračunava kaznu.

Mišković je proglašen krivim za utaju poreza. On je osuđen na tri godine i šest meseci, a dužan je da plati kaznu od osam miliona dinara.

Prema presudi, Miškovićevo preduzeće MERA invest, treba da plati 320 miliona dinara odštete državi Srbiji.

Takođe, na tri godine zatvora je osuđen je i Miškovićev saradnik Živojin Petrović, dok je Jadranka Barović osuđena na na godinu dana zatvora i odštetu od 250.000 dinara.

Đuraškovićev advokat, Zoran Ateljević, najavio je da će uložiti žalbu na presudu kojom je njegov branjenik osuđen na sedam godina zatvora. Ateljević je rekao da deo presude, kojom su svi oslobođeni optužbi za putarska preduzeća, ukazuje i dokazuje da nije izvršeno ni krivično delo u osuđujućem delu (koji se tiče FAM-a).

On smatra da, kad su u pitanju putarska preduzeća, nikad nije bilo dokaza ni za podizanje optužnice, te da sud nije mogao drugačije da postupi, sem da izrekne oslobađajuću presudu. Govoreći o osudi za poresku utaju, advokat smatra da takva presuda nikad nije postojala u srpskom pravnom sistemu i da će u žalbenom postupku dokazivati da krivičnog dela nema.

Mišković, Đurašković i njihovi saradnici oslobođeni su optužnice za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Sin vlasnika Delta holdinga nije prisustvovao izricanju presude, na šta po zakonu i nije obavezan, dok su se Đurašković i ostali optuženi pojavili u sudu.

Današnja presuda je prvostepena, pa optuženi, njihovi branioci, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Komentari (10)

Šorić

25.03.2016 11:07

Stari Miskovic koliko je bolestan cudi me da vec nije umro. A malom sve nelegalno oduzeti i u buvaru.

Dejann

25.03.2016 12:15

Hahahha, presuda za naivne glasace. Prvostepenom presudom pred izbog osudjen Miskovic junior na 3, 5 god zatvora, a drugostepena na apelacionom kada prodju izbori bice ponistena presuda. Na ponovnom sudjenju oslobodjen, eventualno nanogica, kako to vec biva sa ljudima koji su opljackali ovu zemlju i njen narod doveli do bede i siromastva, jer sve sto rade ne rade bez podrske politicara na vlasti.

Gliga

25.03.2016 14:19

Sramda ih bude toliko bi dobio obican gradjanin da baci koru od banane na ulicu ,Srbiji je potreban PROTEKTORAT jer se isti lopovi i kriminalci smenjuju 25 godina i jos ce 25 godina .ISTI POLITICARI ,TAJKUNI ,SUDIJE ,ADVOKATI SU NA VLASTI I ONI STITE JEDNI DRUGE ,DOKLE GOD SE NERESIMO TIH POLITICARA ,SUDIJA I ADVOKA KOJI SU U SPREZI ZA SRBIJU NEMA SPASAONI SU SVI U KRIMINALNOM DILU .TREBA POCETI SA KAZNJAVANJEM TOG SUDIJEKOJI JE DAO TAKO SMESNU KAZNU ZA TRI GODINE SVAKOM SE ISPLATI DA OPLJACKA C

GAZDA

25.03.2016 14:35

ETO MLADI STA DOBIJETE KAD OPLJACKATE CELU JEDNU ZEMLJU , PA SAD NAVALITE TRI IPO GODINE KOJE CE DA PREDJU U NANOGICU SVAKOM SE ISPLATE DA SE BAVI KRIMINALOM

Morski

25.03.2016 14:37

A sudiju i advokate za sramnu presudu dati dozivotnu robiju ,pa nek oni umesto njega robijaju

LAZA

25.03.2016 18:07

ADVOKATSKA KOMORA POD HITNO TREBA OVIM KRIMINALNIM SUDIJAMA I ADVOKATIMA DA ODUZME LICENCE DA BI SPRECILA PALJENJE DZIPOVA ,ATENTATE ,I BACANJE BAMBI NA NJIHOVE KUCE

RATKO

25.03.2016 18:32

Cale naucio sincica kako biznis da cveta.

ZVAKA

25.03.2016 20:17

Obezbedis deset kolena sa nasledjem i dobijes tri godine i to ce ga posle izbora jos i osloboditi AJDE CELA SRBIJA NEK SE DA U KRADJU TO JE POTPUNO ISPLATIVO

MILE

25.03.2016 22:09

ovim kriminalcima treba dozivotna robija oduzimanje sve imovine siroj i uzoj rodbini i oduzimanje pasosa ,pa da vidite ko bi vise otimao i k,,,o se na tudj racun

VITOMIR

25.03.2016 22:16

Tvorovi treba vas isterati iz Srbije sve ste zatrovali i zasmrdeli