Mira Petrović i Milan Krkobabić
Marko Đoković
Mira Petrović i Milan Krkobabić

Marko Đoković

Mira Petrović i Milan Krkobabić, Foto: Marko Đoković

Da podsetimo, od 2001. godine „Pošta Srbije” je neprekidno uvećavala svoju godišnju dobit, da bi 2016. godine postala najuspešnije javno preduzeće.

Međutim, tada je za v. d. direktora postavljena Mira Petrović, potpredsednica PUPS-a, sa sumnjivom diplomom više škole i radnim iskustvom sekretarice Milana Krkobabića, čiji je prvi potez bila smena petnaestak vrhunskih stručnjaka u poslovodstvu „Pošte“ koji su pokrivali različite oblasti poslovanja, svaki sa stažom od 20 godina u „Pošti“.

- Rezultat poslovanja za treći kvartal 2017, koji je upravo usvojio Nadzorni odbor „Pošte“, poražavajući je, ali s obzirom na prethodno rečeno i ne čudi: neto dobitak je za 680 miliona dinara manji nego lane, poslovni prihodi su za 113 miliona dinara manji nego lane, a poslovni rashodi su za skoro 200 miliona dinara veći nego prišle godine - kaže izvor „Alo!” blizak ovom javnom preduzeću.

On dadaje da u odnosu na prethodnu godinu najviše zabrinjava podbačaj komercijalnih usluga, na kojima je „Pošta“ planirala svoju budućnost: finansijske usluge donose oko 270 miliona dinara manje, a informaciono-komunikacione usluge oko 115 miliona dinara manje. Takođe, i zakupnine su manje za oko 60 miliona dinara, jer polako „Telekom Srbija“ napušta prostore koje je godinama zakupljivao od „Pošte”. Prvi put u poslednjih 15 godina, „Pošta” beleži pad, i to kakav! Na sve to, sredstva za autorska prava u iznosu od skoro dva miliona evra godišnje se ispumpavaju u korist „United media group“ (N1 i drugi kanali), za račun Dragana Đilasa - naglašava naš izvor.

Prema njegovim rečima, ako ovako nastavi, „Pošta” do kraja 2018. godine neće ni ostvarivati dobitak, pa radnici, čiji je zahtev da učestvuju u raspodeli dobiti opravdan, neće imati ni u čemu da učestvuju, dok će država prvu put biti primorana da subvencioniše „Poštu”!

- Svaki dan je dragocen u spasavanju „Pošte“, jer su veliki korisnici masovno počeli da se okreću privatnim pružaocima ekspres i paketskih usluga, a građani da plaćaju račune u menjačnicama i trgovinama! Zbog toga se od predsednika PUPS-a Milana Krkobabića, koji se toliko zalagao za rezultat, odgovornost i stručnost u vođenju javnih preduzeća, koji je i kao ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju rada javnih preduzeća u Vladi Republike Srbije, očekuje da inicira smenu bahate, nestručne i neodgovorne Mire Petrović. Nadajmo se samo da neki drugi interes i ovde ne prevlada - zaključuje naš izvor.

Komentari (12)

Pera Detlic

06.11.2017 17:28

Tako se to krade moji glupi srbi sta se cudite.

Miki

06.11.2017 17:48

Smenite ovu babu iz PUPS-a. Unistice nam najjace preduzece u Srbiji. vlast je glasala za SNS,a ne za ove lopove.

slavka

06.11.2017 18:43

Posta je vec nekoliko dana u strajku, paketi kasne opste rasulo. Posto sam veliki korisnik usluga Postexpresa ukoliko ovako nastave da rade tj da ne rade i maltretiraju svoje verne korisnike koji nisu ni najmanje krivi, otici ću kod drugog prevoznika. Ovo je sramota što ovako rade.

KAKO DOŠLO

06.11.2017 19:24

U POŠTU TAKO I OTIŠLO. SRPSKA POSLA.

Kolporter

06.11.2017 20:32

A kako mislite da se isplaćuju penzije!!!??? Pa naravno da se novac uzima od državnih preduzeća,para više nema,krediti odoše na provode!

Mima

06.11.2017 21:02

Zasto ne objavljujete komentare,nas postanskih radnika koje je ova vlast unakazila.Ako se ja ne bojim da kazem isrinu zasto se vi bojite da je objavite. Posta je davno partijski plen a rukovodstvo reprezentativnih sindikata su I'm zdusno pomagala. Ne samo smeniti lopove nego I'm oduzeti celokupnu imovinu,svima do poslednjeg I vratiti Posti

Dora

06.11.2017 21:23

Sta smeniti,uhapsiti i sve joj konfiskovati.E kad tako bude,onda cu glasati za Vucica

nesa

06.11.2017 21:31

samo zamislite da je posta u vasem vlasnistvu vi bi bili multi milijarder .ali to nemoze da bude dok su ta drzavna preduzeca pod sapom stranaka i odatle crpe novac za sebe.ista situacija je bila sa galenikom.inace ova baba je samo marioneta i ona ce da bude kriva i sklonjena u stranu.

Seka77

06.11.2017 23:22

Mislim da država treba pod hitno da sprovede reviziju poslovanja ovog preduzeća. Dok nije prekasno

warhammer

07.11.2017 03:46

krkaj,krko!!!ne brini nista,sve ce to narod pozlatiti.

Ovo je Srbija

09.11.2017 11:24

Nadam se da se Posta ne moze privatizovati iako je u Srbiji sve moguce .

Marija

09.11.2017 13:31

Partijski kadrovi nisu najbolji kada to neko odgovoran shvati postavljace se ljudi od struke i nauke a ne od partijske knjizice.Za ovo treba neko da odgovara, NADAM SE