Juri Vakulko
FK Partizan
Juri Vakulko

FK Partizan

Juri Vakulko, Foto: FK Partizan

- Najpre bih hteo da zahvalim svima na lepom prijemu. Zadovoljan sam ambijentom u ekipi i prijatnom atmosferom u klubu. Čak i oni ljudi koji me nisu poznavali poželeli su mi sve najbolje - rekao je Vakulko u prvom obraćanju srpskim medijima, da bi potom otkrio koliko mu je trebalo da se dogovori sa crno-belima o saradnji.

- Kad sam saznao za ponudu Partizana razmišljao sam samo jedan minut. Verujem da ću pomoći ekipi da osvoji trofeje i da napreduje u Ligi Evrope. Gledao sam crno-bele dvaput protiv Dinama iz Kijeva. Bili su to ravnopravni mečevi klubova na istom nivou, jedino su Kijevljani imali malo više sreće", izjavio je kapiten mlade reprezentacije Ukrajine na promociji i dodao da se nada da će opravdati očekivanja u klubu.

S obzirom da može da igra na više pozicija - zadnji vezni, centrlani vezni, desno krilo - od Vakulka u Humsku 1 očekuju da timu donese raznovrsnost i ideju.

- Upoznao sam trenera Miroslava Đukića, odradio sam jedan trening sa prvim timom i odmah shvatio sam se traži od mene. Verujem da će opravdati poverenje šefa struke. Očekujem pobede Partizana - napomenuo je fudbaler pristigao bez obeštećenja, a na proleće će nositi broj 14 na poleđini crno-belog dresa.

Vakulko je zadužio dres sa brojem 14, a Partizan će mu biti drugi klub u karijeri posle Dnjepra za koji je nastupao 38 puta.

Za mladu reprezentaciju Ukrajine odigrao je 13 mečeva i postigao dva gola.

Komentari (1)

Sojic

24.01.2018 15:40

Toliko je bio ocajan da mu je minut bio dovoljan.Jos jedna bomba strucnog Ilijeva