Spustila  rampu:  Marija  Čolić
profimedia
Spustila  rampu:  Marija  Čolić

profimedia

Spustila rampu: Marija Čolić, Foto: profimedia

Zbog sjajnih odbrana su ga prozvali „ministar odbrane“. Sada je došlo vreme da ga na toj „poziciji” zameni jedna devojka!

Verovali ili ne, malo je nedostajalo da Marija Čolić ne postane golman! Baš malo. Devojka koja je na meču protiv Španije uspela da zaustavi čak 18 šuteva rivalki na startu karije bila je - levi bek!

- Sa osam godina sam počela da treniram, a sa 11 godina sam počela da branim. Igrale smo jednu utakmicu, a nismo imale golmana. Onda me je trener zamolio da stanem na gol na jednoj utakmici, jer nismo imale golmana. Sećam se da sam primila samo jedan gol. Već naredne godine, 2003, bila sam proglašena za najboljeg golmana u konkurenciji devojčica koje su rođene 1990. godine - kazala je Marija Čolić za „Alo!“ dan posle maestralne partije.

Čolićeva sa  drugaricama iz  reprezentacije

facebook

Čolićeva sa drugaricama iz reprezentacije, Foto: facebook

Iz rodnog Blaca, odnosno iz kluba Jastrebac, Marija je stigla u Beograd. Od 2004. do 2013. godine branila je za Crvenu zvezdu.
- Mislim da nisam uopšte pogrešila što sam došla u taj klub. U stvari, kada su me zvali, ja nisam znala da li me zovu da igram ili da branim. Onda su mi objasnili da bih ja kod njih branila - pričala je sjajno raspoložena Čolićeva, koja trenutno brani boje Nice i kojoj je nadimak na Instagramu „Betmen“.

Protiv Španije je branila kao pravi superheroj.
- Pitaju me kako branim te zicere. Imam dobru vizuelizaciju. Kada moja protivnica zamahne da šutne, u mojoj glavi je ta lopta već u mojim rukama. Odlično predviđam i zato sam tako uspešna u tome.

Snimak naših rukometašica kako proslavalju pobedu nad Španijom uz pesmu grupe „Ministarke“ je jedan od najgledanijih klipova na sajtovima u Srbiji.

- U Francuskoj stalno slušam pesme na engleskom, ovde konačno mogu da slušam nešto i na srpskom. Obožavam što smo sve vesele, nasmejane, pozitivne - rekla je Čolićeva.

Nigde  bez  ljubimca

facebook

Nigde bez ljubimca, Foto: facebook

 

Protiv Švedske i 7.000 navijača!

Dve utakmice - dve pobede. To je bilans reprezentacije Srbije na EP u Švedskoj. Srbija je u drugoj fazi takmičenja, za sada prenosi dva sigurna boda u Getebrug, gde se nastavlja takmičenje. Današnji rival izabranicama Dragice Đurić biće domaćin (20.45). - Moramo da budemo realni. Čujem komentare: „Idemo u finale”, ali to je tako daleko. Da bismo večeras pobedile Švedsku, moramo da budemo kvalitetne i u napadu i u odbrani. U pobedničkom smo pohodu i pokušaćemo da utišamo 7.000 njihovih navijača - objasnila je selektorka Dragica Đurić.