Mina Lazarević
Screenshoot Youtube
Rade Vukotić

Facebook

Rade Vukotić, Foto: Facebook

Reditelj Rade Vukotić, koji je u pozorištu na Slaviji režirao "Menjamo žene", optužio je glumce iz predstave da su mu ukrali autorsko delo kako bi bez njegovog odobrenja mogli da izvode predstavu širom sveta. Naime, kako Vukotić tvrdi u razgovoru za "Alo!", predstava "Menjamo žene", u kojoj igraju Mina Lazarević, Milan Kalinić, Ivana Knežević i Srđan Ivanović, preimenovana je u predstavu "Menjamo muževe", a ekipa glumaca bi 23. februara, bez odobrenja reditelja, trebalo da započne turneju po Kanadi. 

Predstava

Facebook

Predstava "Menjam žene", Foto: Facebook

- Predstavu "Menjamo žene" radio sam pre dvadesetak godina, ali se tada zvala "Seks bomba" i izveli smo je više od 200 puta. Negde 2010. godine napravili smo istu predstavu, samo pod novim imenom, a Mini Lazarević se u novoj verziji pridružio Milan Kalinić. Međutim, nakon više od 100 izvođenja, rekao sam: "Ćao, nema više", ali oni su već tada su bili u pregovorima da odu na turneju u Kanadu - kaže na početku razgovora za "Alo!" reditelj i dodaje: 

Mina Lazarević

Screenshoot Youtube

Mina Lazarević, Foto: Screenshoot Youtube

- Mina mi se obratila na Fejsbuku i tražila mi je da joj pošaljem fotografije i plakate predstave jer je želela da zakaže turneju u Kanadi. Kada su pregovori počeli, Kalinić mi je rekao da neće ići na turneju bez mog pristanka. Međutim, situacija se veoma brzo promenila kada sam im rekao da me ta predstava više ne zanima, oni su mi vratili tako što su me isključili iz projekta. Promenili su naziv predstave, drugu osobu su potpisali kao reditelja i scenaristu, a promotivne fotografije i plakate napravili su u privatnom stanu, ispred zavese. Ne znam kako da vam objasnim, njihova predstava ne postoji nigde, niti znam koja je ta osoba koju su naveli kao autora predstave, a tolike godine radim - kaže reditelj i objašnjava da je preuzeo sve mere kako bi sačuvao svoju intelektualni svojinu.

Milan Kalinić

Alo/Rajko Ristić

Milan Kalinić, Foto: Alo/Rajko Ristić

- Zakazali su turneju u nekoliko kanadskih gradova koja treba da počne krajem februara. Međutim, postoji mogućnost da ne odu u Kanadu jer sam obavestio ambasadu o tome šta smeraju i da planiraju da u zemlju uđu sa ukradenim delom. Advokat mi je objasnio da još ne mogu ništa da preduzmem jer predstava nigde nije izvedena, ali prvom prilikom kada to budu uradili, napraviće prekršaj. Ako su potpuno poludeli, onda će otići u Kanadu - kaže Vukotić i tvrdi da je novac najverovatnije bio motiv takvog gesta njegovih kolega. 

Predstava

Facebook

Predstava "Menjam žene", Foto: Facebook

- Verujem da su me sklonili samo da mi ne bi platili. Zaprepastio me je komentar kolega da publika ne dolazi u pozorište zbog mene, već zbog njih, i to im je valjda neko opravdanje. Ni u jednom trenutku nisam razmišljao da pustim da ovo prođe, bilo mi je važno da kažem šta se desilo, pa dokle doguram - ispričao je reditelj, koji je dokaze o navodnoj krađi predstave objavio na Fejsbuku. 

O pomirenju, kaže, nema govora, za sada.

- Ne dolazi u obzir, jer već 1. marta radim rimejk te predstave u pozorištu na Slaviji sa Marijom Veljković, Kristinom Radenković, Đorđem Davidom i Nikolom Ivačkovim - kaže za kraj reditelj.

Pozvali smo glumicu Minu Lazarević, ali nam se do zaključenja broja nije javila na telefon, dok Milan Kalinić nije bio dostupan za komentar.

Komentari (3)

Nebojša

12.02.2018 10:54

E neka su ti to uradili. Mislio si da se poigravaš sa ĆAO NEMA VIŠE. Znao si da su u pregovorima i to si im uradio. Pa lepo, sada, reditelj je neko drugi i tebe nema, pa ćeš drugi put da razmisliš kako se poigravaš sa ljudskim obrazima i sudbinama. Hteo si da ih poniziš i da ispadnu lažovi i prevaranti, ali si na kraju to ispao sam.

pare pare pare

12.02.2018 11:15

Pa rekli ste im da Vas više ta predstava ne zanima i šta sad hoćete.

Ivana

12.02.2018 20:23

Providni ste.