Milorad Ulemek Legija
Dalibor Danilović
Milorad Ulemek Legija

Dalibor Danilović

Milorad Ulemek Legija, Foto: Dalibor Danilović

Kako saznaje "Kurir" iz ozvora bliskih Markoviću, nekada prvi čovek tajne službe potpuno je revoltiran svedočenjima bivših kolega, koje su tokom postupka za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije krivicu za zločine svalili isključivo na Državnu bezbednost.

- Rade Marković je u nekoliko izjava koje je dao istražnim organima tokom 2001. već otkrio detalje o nekim zločinima, ali je zanimljivo da oni nikad nisu bili predmet istrage. U jednoj od njih, koju je dao 17. maja 2001. godine, on je, primera radi, otkrio da mu je Slobodan Milošević naredio da ubije Milorada Ulemeka Legiju, koji mu je sada takoreći prvi komšija u zatvoru - kaže izvor "Kurira".

Marković je takođe otkrio da se sa Miloševićem žestoko sukobio jer je odbio da tokom 5. oktobra 2000. uhapsi Zorana Đinđića.

- Ja sam mu rekao da smatram da to nije logično i da to nije normalno, te da smatram da je to za mene neprihvatljivo, nakon čega mi je on prekinuo vezu.  Posle izvesnog vremena ponovo me je pozvao i pitao za Legiju, a nakon mog odgovora da je on sa svojim jedincom, Milošević mi je rekao da je Legija izdajnik, da nas je sve izdao i da je naložio da ga ja odmah likvidiram - rekao je Marković 2001. godine.

Kako je tada naveo u iskoazu dobrovoljno datom istražnim organima, on je tada odbio Miloševićev nalog uz opasku "da mu ne pada na pamet da bilo koga ubija, a ponajmanje Legiju".

- Rekao sam Miloševiću, ako je Legija nešto radio, radio je u dogovoru sa mnom, ili je to situacija nalagala. Milošević mi je tada prekinuo vezu.

Piramidu zločina na čijem su čelu tada bili Mirjana Marković i pokojni Slobodan Milošević, u iskazima koje je dao, Marković je navodno bio spreman da razotkrije. Međutim, iako se tada predomislio, "Kurir" navodi, pšozivajući se na dobro obaveštene izvore, da je on sada spreman da da to učini.

Komentari (7)

nedjo

24.12.2016 00:22

sto to ne odrafi na vreme

salko

24.12.2016 04:04

pa to zna svak ona pljacka i ubistva po beogradu i po ratistu od knina do beograda da to radi komunisticka vlast iz beograda i vrhovni komadant jugoslavije slobodan milosevic i mira .jul. uz pomoc seselja i njegove cije on je ubijo vise srba od tite marsala to treba proglasiti naj vecim ubicama u beogradu

Lune

24.12.2016 06:53

Hm,hmm...zasto nisi,izvrsio naredjenje,pa se posle zalio ili dao otkaz..? sam si se proizveo u "vrhovnog komandanta"..a, banditi i dalje haraju !?

mr burns from simpsons

24.12.2016 15:10

ma nece biti, kako tvrdi mira markovic njih dvoje su bili cisti intelektualci obuzeti pticicama, cvecem i leptirovima, samo je sin crna ovca i gajio je gajbice..

Tamara

24.12.2016 16:01

To nije tacno . To nikada nije tacno . Opste je poznato da je ''kurir'' najpodmuklija najbesramnija i najpokvarenija ''hrvatska'' odnosno antisrpska ispostava ekspozitura i pododeljenje u Srbiji . Tu su svi odgovori . Jer nije Srbija ni SARMA NI AJVAR NI DJOKOVIC - Srbija je i dan danas iskljucivo Slobodan Milosevic - i oni to savrseno znaju .

Драгомир

25.12.2016 21:06

@Tamara - Није тацно и никада није тацно!Србија је дан данас искљуциво Слободан Милосевиц ...Знас ста да ти се у твоју писменост?Знас!Онда да се не изразавам! ... Слободан Милосевиц је несто најгоре сто нам је досло из Црне Горе!Под његовом командом и уз помоц босанског замлате и набеђеног доктора на фасизам Сесеља народ Србије запамтице ста је пакао!Он ни своју децу није науцио способностима и сем једва заврсене основне сколе немају никакво друго образовање!

Paja

25.12.2016 11:42

Lele kakvi krvnici su vodili Srbiju. Kad normalan covek ovo procita zaledi se krv u zilama, koliko su to opasni i krvolocni ljudi. Ne zna se ko je gori od koga. Posebno je sa psiholoske strane licnosti zanimljiv deo koji otkriva u kakvom je strahu diktator Milosevic bio kada je naredjivao takve stvari. Mogu da zamislim ako je prekidao vezu Markovicu, trazio hapsenje Djindjica i likvidaciju Legije, kako se tek osecao 9.marta 1991. kada je izveo tenkove na ulice Beograda. Udario ludak na ludaka.