Crvena zvezda
Facebook/FK Crvena zvezda
Vladan Milojević

V. Zogović

Nenad Milijaš i Vladan Milojević, Foto: V. Zogović

- Dolazi jedna od najboljih svetskih ekipa iz šampionata koji je najbolji u Evropi. Svima nam je bilo drago kada smo izvukli Arsenal. Potrebne su nam ovakve utakmice - rekao je Milojević.

Trener crveno-belih je istakao da Zvezda sa istorijom ne zaostaje za Arsenalom.

- Arsenal je ekipa koja igra lep, moderan fudbal. Želimo da se suprotstavimo najbolje što možemo. Dodatni motiv nije potreban, pun stadion je dovoljan. Ništa ne obećavamo, osim da ćemo dati sve od sebe. Neće biti posebne pripreme za meč, verujem igračima.

Klupski rekord: FK Crvena zvezda

A. Dimitrijević

Delije će napuniti tribine, Foto: A. Dimitrijević

Poruka za "delije"?
- Još jedan ovakav stadion bio bi rasprodat. Mislim da su navijači već pobedili, mi ćemo ih pratiti - kaže ponosni Milojević.

Crveno-beli su u utorak imali lepu uvertiru ovog meča, druženjem sa generacijom koja je izbacila Arsenal iz Kupa UEFA pre 39 godina.

- Bilo mi je puno srce kada sam video ovde ekipu iz 78. Tada sam ima osam osam godina i sve što sam znao o tome, rekao mi je otac. Sjajan trenutak, to ne može da se kupi i plati. Nadam se da će jednog dana naš tim tako gledati.

Gol u Londonu jedan je od najlepših Zvezdinih ikada. Da li ste uvežbavali tako nešto?

- Veliko poštovanje tom timu. Tada ga je dao otac (Dušan Savić), a sada neka ga da sin (Vujadin Savić).

Stiže 1.000 navijača sa Ostrva

Na stadionu "Rajko Mitić" u četvrtak uveče očekuje se oko 1.000 navijača Arsenala. Oni će biti smešteni u posebnom boksu na tribinama.

Legende veruju u pobedu, koliko vam to znači?

- Svaki savet, razgovor, znači meni i momcima. Uvek sam spreman da čujem savet legendarnih igrača. Oni pokazuju optimizam i daju pozitivnu energiju. Ponosni smo na njih.

"Tobdžije" igraju loše na strani. Protiv Votforda se videlo da ne mogu da se nose sa pritiskom. Da li će tako biti na "Marakani"?

- Oni su iskusna ekipa. Svi ti porazi su u Premijer ligi. Liga Evrope i domaća liga nisu isto. Igraju rasterećenije u Evropi. Atmosfera će biti vrela, ali ne znam koliko će im praviti problem. Nadam se da hoće.

Engleski mediji najavljuju kombinovani sastav, da li to znači da je Arsenal potcenio Zvezdu?

- Gospodin Venger ne potcenjuje nikoga. Oni razigravaju igrače za sva takmičenja. Koju god ekipu da izvedu to je jak i moćan tim. Ne, nije u pitanju potcenjivanje.

Kanga još neizvestan

Stručni štab još ne zna da li može da računa na Gelora Kangu. - Van ekipe su Milić, Rikardinjo i Frimpong. Do početka meča znaćemo za Kangu. Vuče povredu još od Kelna. Mnogo vremena je prošlo, videćemo do utakmice - rekao je Milojević.

Koliko je Zvezda sposobna da parira Arsenalu?

- Videćemo... Igraćemo našu igru, ne bih sad pričao o mečevima sa BATE i Kelnom. Sada je drugačije. Arsenal je izuzetno fizički spreman. Kod njih se forma održava na utakmicama. Kod nas je drugačije. Filozofija, trema, taktička priprema, od svega zavisi...

Da li iz utakmice Maribora protiv Liverpula (0:7) može da izvuče neka pouka?

- Nema lakih i teških utakmica. Fraza je da ne može da se izgubi ništa, a da se dobije puno. Ne mogu da vam kažem puno na osnovu te utakmice. Maribor je fantastična ekipa sa malim budžetom, bio mu je loš dan. Sam ulazak u Ligu šampiona je veliki uspeh. Zvezda po veličini kluba zaslužuje da igra Evropu. To je veliko iskustvo. Na ovakvim utakmicama se stiče iskustvo.

Boaći i Čelsi? Nije pitanje za mene 

Engleskog novinara je zanimalo mišljenje Milojevića o pričama da se Čelsi interesuje za Ričmonda Boaćija i da želi da ga angažuje na zimu. - To nije pitanje za mene - odgovorio je Zvezdin trener.

 

Na pitanje da bi pristao na bod, ako bi mu neko sad ponudio, Milojević je kratko odgovorio:

- Pitajte igrače...