Milo Đukanović
Associated Press
Milo Đukanović

Associated Press

Milo Đukanović, Foto: Associated Press

Nema sumnje da su događaji od 16. oktobra urađeni u dosluhu sa političkim faktorom iz Crne Gore, izjavio je danas predsednik vlade Milo Đukanović pozivajući se na ono što je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao na konferenciji za novinare.

"Slušao sam izlaganje tužioca i ispostavilo se da je tačno ono u što smo sumnjali. Sada se to kompletira, imamo dokaze i stvaraju se uslovi da se dižu optužnice. Sve se ovo događalo zbog politike i ovo je sve urađeno u dosluhu sa političkim faktorom u Crnoi Gori. Nadam se da će se ovaj proces završiti i da ćemo stati na put onima koji na račun svog političkog medijskog ili nevladinog delovanja žele da ruše državu", rekao je Đukanović.

Kremlj: Ovo nema nikakve veze s nama

Kremlj je danas kategorički odbacio mogućnost povezanosti Moskve s pokušajima terorističkih napada u Crnoj Gori na dan izbora, prenela je agencija Tass.

"Mi kategorički odbacujemo mogućnost zvanične povezanosti s bilo kakvim pokušajima organizacije protivpravnih aktivnosti", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Zvaničnim kanalima, nikakvih zahteva od Crne Gore nije bilo, ne znam da li su bila pitanja po liniji specijalnih službi, ali u ovom slučaju mi ne posedujemo nikakvu informaciju", rekao je Peskov.

 

Inače, glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, kazao je juče da su organizatori kriminalne grupe, koja je trebalo da izvede terorističke napade i izazove nerede na dan izbora 16. oktobra, nacionalisti iz Rusije, dodajući da ne postoje dokazi da je i država Rusija umešana.

Saopštio je i da je organizator članovima kriminalne grupe "jasno izdao naređenje da se premijer Crne Gore likvidira".

Đukanović je nakon konstitutivne sednice crnogorskog parlamenta na Cetinju rekao da su razgovori sa koalicionim partnerima obećavajući i da se nada da će sklopiti savez sa prirodnim partnerima, preneo je portal CdM.

"Postoje pratnije i neprijatnije teme u razgovorima. Svi žele veći deo kolača i to nije neuobičajeno", rekao je Đukanović.