Nenad Milijaš
M. Metlaš
Nenad Milijaš

M. Metlaš

Nenad Milijaš, Foto: M. Metlaš

- Čekali smo dugo ovu utakmicu. Zna se da je Arsenal jedno od najvećih imena svetskog fudbala. Ovakve utakmice se pamte, prepričavaju. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju. Jesu "tobdžije" favorit, poštujemo ih, ali nećemo se uplašiti. I oni su ljudi, mogu da se pobede - smatra Milijaš.

Kako ste preživeli frku sa ulaznicama?

- To su slatke muke. Familije, prijatelji, svi su tražili karte. Snašli smo se... Sada je vreme da se koncentrišemo na utakmicu.

Da vam neko ponudi bod, da li biste prihvatili?

- Nećemo igrati na bod. Na našem stadionu imamo veliki motiv. Ne mislim da smo bolji, nego smatram nam ne treba oduzimati nadu da možemo do pobede. Ne, ne bih pristao na bod.

Mlađim saigračima pričao o Bajernu

Nenad Milijaš je igrali u Premijer ligi, kao i u Zvezdinom dresu protiv Bajerna pred deset godina u Ligi UEFA. - Pričao sam sa mlađim saigračima o meču sa Bajernom, manje o Premijer ligi. Znaju ko je Arsenal, stalno ga gledaju na TV. Svesni su prilike šta mogu da dobiju.

Milijaš ne krije da ekipa ima pritisak pred veliku utakmicu, ali tvrdi da je to lep pritisak.

- Borićemo se. Znamo da će nas gledati, ako ne na stadionu, onda po kafićima. Znam da će cela zemlja pričati o Zvezdi. Hvala navijačima na podršci i na manjim utakmicama - rekao je kapiten crveno-belih.