Grmljavina Munja Munje Grom Gromovi
Profimedia
Grmljavina Munja Munje Grom Gromovi

Profimedia

Grom udario u drvo ispod kog se Mile krio od kiše, Foto: Profimedia

Grom je udario kroz lipu ispod koje su se od kiše sklonili nesrećni Mile, njegova supruga Slađana i njena mlađa sestra Vesna. Od udara groma prvo se osvestila Vesna, koja je uspela da stigne do prvih kuća moleći za pomoć.

- Odmah smo komšija Milan i ja krenuli kolima dokle je moglo da se ide i kroz gotovo isprepleteno šipražje da se probijemo do mesta gde

je grom udario - priča Đorđo Ilić, koji je prvi došao na pruži pomoć Stevanovićima.

- Odvezli smo Mileta u zvorničku bolnicu. Bio je ukočen, u teškom stanju. Nije nam bilo jasno, do dolaska u bolnicu, da li je živ ili ne. Odvijala se drama, očekivali smo povoljan ishod, ali to se, nažalost, nije dogodilo - rekao je Đorđo.

On kaže da je čuo da je Mile pre udarca groma sa nekim razgovarao telefonom i da mu je supruga Slađana rekla da je to opasno. Ona i njena sestra Vesna smeštene su u jednoj kući u selu gde, po savetima lekara, moraju da drže noge u zemlji što je neka vrsta terapije. One su u šoku i praktično ništa ne govore.

Mile je sa suprugom i svastikom tresao i kupio šljive nedaleko od groblja.

Posle saznanja o tragediji Stevanovića, u naselju je zavladala velika tuga. Branko Grujić, bivši predsednik opštine Zvornik, kaže da je to bio momak kakvog bi svako poželeo za komšiju.

- I on i njegov otac i čitava familija primer su čojstva u čitavom zvorničkom kraju i to decenijama - kaže Grujić.

Miletova majka Cvijeta potpuno je skrhana od bola. Pre izvesnog vremena ostala je bez ćerke, u maju joj je umro muž, čija je humka još sveža na Ilića groblju, pored kojeg se i desio udar groma. Sada je ostala i bez sina.

Komentari (3)

jeja

29.07.2016 20:45

Bio je divan covjek!Uvijek sa osmijehom na licu.Nek mu je laka crna zemlja.

Josef Bugarski

29.07.2016 23:31

@jeja - Mozda se ameri igraju Scalar sistemima... Onaj vas kako vi zovete haarp Rusi i ameri imaju satelite sa kojima mogu da upere munje u jako male ciljeve... Ljudi ne znate koliko je tehnologija napredovala. Objavite ovo, ili ste i vi u zaveri.

starica

30.07.2016 06:59

Kakvo branje sljiva dok traje nevreme??? Pa da li su uopste culi, ucili, procitali koliko je i gde najopasnije biti dok grmi? Eto, pre ovog dogadjaja su svi mediji pisali o slicnim slucajevima i poucavali ali nije vredelo. Pa u kom veku zivimo - koliko je neznanje i neobrazovanje naseg naroda?! Zalosno je sta se desilo ali ovo su cinjenice od kojih ne mozemo da pobegnemo. Molim sve medije da na naslovnoj stranici detaljno opisu ponasanje tokom nevremena sa grmljavinom (lezanje na cistini nikako)