Mitropolit Amfilohije
Dejan Briza
Mitropolit Amfilohije

Dejan Briza

Mitropolit Amfilohije, Foto: Dejan Briza

Svoje “pobede” u bleskovima i olujma kojima se hvali Milanović, kako Amfilohije kaže, Hrvati bi trebalo dobro da preispitaju jer su to ne pobede, nego porazi čovečnosti. Podseća ga da nije opasno izgubiti rat i biti osuđen, već je mnogo pogubnije izgubiti obraz i dušu.

 

- Niko nikada nije bio zgažen i ponižen kao Hristos na Golgoti. Ta Hristova Golgota bila je i ostala vertikala ljudske istorije, istinskog opredeljenja žrtvovanja sebe za druge, a ne drugih sebi i svojim interesima. Nije opasno izgubiti rat i biti osuđen u ljudskim sudovima. Opasno je izgubiti obraz i dušu. Braća Hrvati bi trebalo, a i mi zajedno sa njima, da preispitamo te svoje pobede i dostojanstvo narodno i ljudsko u svetlosti Jasenovca, Glinskog pokolja...

Najnovije pobede koje se temelje na bratoubilačkim olujama i bleskovima, pred Bogom i pravdom nisu pobede, nego porazi čovečnosti. Nije dobro graditi svoju budućnost i budućnost svoje dece na zločinu. Ne treba zaboraviti istinu da je Bog spor, ali dostižan i da konačno pravda drži zemlju i gradove - rekao je Amfilohije za naš list. 

Komentari (2)

Kljuc za Vrata

26.08.2016 08:46

Sveti Oce,Pravda je spora ali dostizna-kaze se! I tu krilaticu smislili su unesreceni kao jadnu utehu!Otac nas Nebeski dao nam je slobodnu volju da sami odlucujemo sta nam valja ciniti,ali nas je lepo i upozorio koji putic gde vodi!I sada ocekujemo da nam on razresi brljotine koje smo sami svojom voljom napravili,a pri tom niko nije spreman na ono jedino sto otvara Vrata ka Ocu! Iskreno Pokajanje i Molitvu!Svako od nas posebno!To je glas koji stize do Oca!

ДУШАН

27.08.2016 15:33

НЕМА БОГА МОЈ ПРЕОСВЕСТЕНИ ВЛАДИКО ,НЕГО ГАМАД ТРЕБА ИСТАМАНИТИ И ТАДА ЋЕ БОГ БИТИ СА НАМА ,СЕДЕТИ СКРШТЕНИХ РУКУ И НЕ РЕАГОВАТИ НА ОВАКО ТЕШКЕ РЕЋИ ЈЕ ВЕОМА РИЗИЧНО ,А ОВО ЈЕ ПОЧЕТАК ЛОШИХ ВРЕМЕНА ЗА СРПСКИ НАРОД .ОВАКО РАЗЈЕДИЊЕНИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО БОЉЕ СУТРА ! РУСИЈА ,СРБИЈА,БОГ ТО ЈЕ РЕЦЕПТ!