Zoran Milanović
Associated Press
Zoran Milanović

Associated Press

Zoran Milanović, Foto: Associated Press

Na jednom od snimaka, koji je objavio Jutarnji list, čuje se da lider SDP Zoran Milanović braniteljima kaže da bi bili deset puta optuženi da su “preko“ radili ono što je Vučić radio “ovde“.

"“I ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu..."”, rekao je Milanović.

“Mi tim ljudima gledamo kroz prste i to je granica tolerancije na koju sam spreman, da se pravim blesav, da su to normalni tipovi koje je izabrao srpski narod i da su to naše kolege“, rekao je Milanović.

Jedan od branitelja je potom dobacio: “To su četnici...“

Usledio je nastavak Milanovićevog monologa.

“Nemoj me, obrijani, nemoj me terati više od toga. Dakle, ono se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila... To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, je*ote, žele biti gospodari pola Balkana... Pa nema vas dovoljno, to je mali narod...“, naveo je Milanović.

Sa Srbije je na kratko prešao na BiH, rekavši da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Pomenuo je zatvarnje graice prema Srbiji, koju je naredio u jeku prošloodišnje izbegličke krize i ustvrdio da bi opet učinio isto.
Pomenuo je i blokadu pregovora Srbije sa EU.

Ako ne ide, blokiraćemo. Ne sa užitkom, ali ću to napraviti”, rekao je, izmedju ostalog, Milanović.

Potom se osvrnuo na zahtev branitelja da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović organizuje sastanak sa srpskim premijerom, na šta je rekao da bi bilo poniženje.

Predstavnik Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruženja specijalne policije Josip Klem je novinarima nakon sastanka sa Milanovićem nagovestio neslaganje u nekim stavovima i rekao da im je namera bila da poduče bivšeg premijera demokratiji i da ne žele više blokadu granica.

Gostujući u dnevniku Nove TV Milanović je rekao da je znao da se razgovor snima, da to nije normalno, ali da je shvatio, ćutao i smejao se.

Komentari (13)

Сава Прокоповић из Ритопека

24.08.2016 23:16

Једном усташа, увек усташа.

jeca

25.08.2016 08:12

@Сава Прокоповић из Ритопека - He,šaka jada kojoj i ti pripadaš bedniče.A koliko to Hrvata ima majku mu petnaest miliona?A-ha,ha,ha!

poznavalac

25.08.2016 00:36

Najzesce ustase su bili ljudi iz mesovitih brakova.Oni su morali da se vise dokazuju u klanju od onih drugih.Fratar Miroslav Filipovic-Majstorovic, jedan od zapovednika Jasenovca, po majci Srbin iz Like(Radulovic) je priznao istraznom sudiji da je mrznju prema Srbima, kako rece " verovatno posisao sa majcinim mlekom" !?!Moja porodica je stradala od ustasa i sada me Milanovic neodoljivo podseca na fratra kome je zbog zasluga u klanju Pavelic dodao ime Majstorovic, ( majstor u klanju)!

Кутузов

25.08.2016 07:49

Деца од оваквих људи не могу израсти у нормална и пажљива бића.Да се он хвали да му је деда био усташа,да се хвали тиме како му је деда био кољач,како је децу бацао у казане са кључалом водом,како је правио сапуне од људског сала,како је маљем убијао и убацивао у јаме...,то није одлика нормалних људи.

penzionerka

25.08.2016 11:44

Vucicu, evo ko je istinski olos! Onaj nas domaci slepac je nebitan iako ga treba kazniti i skinuti sa te funkcije.Ali ovaj Milanovic i njegova bratija su istinski olosi.Oboleli od mrznje i iskljucivosti,spremni da opet kolju zarad fotelja, e to je olos moj Vucicu a ti vidi sta ces i kako sa njima na kraj.Da sam na tvom mestu NISTA im ne bih odgovarala, neka se uguse u vlastitoj bolesti."Cutanje je najjaci izraz prezira" rece Bernard So.Ali tvoja EU cuti pa je pametnije da nju pitas zasto cute?

Puritanac

25.08.2016 14:11

Sve je to Milanovic uradio namenski u sklopu predizborne kampanje u Hrvatskoj.Jednostavno u klimi koja vlada tamo ovakav govor moze da mu bude plus kod glasaca.Sada je tamo moderno blatiti,vredjati i ponizavati Srbe i na taj nacin se dodvoriti glasacima.Tomson peva na proslavi Oluje koja se velica,ustastvo i pozdrav ''za dom spremni'' je na papiru zabranjeno dok se velica i koristi u svakodnevnim prilikama,Cirilica se proganja i tretira kao kuga.To sve sto je rekao kod nas je skandal,tamo nije.

danja

25.08.2016 14:37

Srpsko prezime.

prika

25.08.2016 15:01

prvo pođi od svog imena i prezimena magarčino glupa pa posle prelistaj malo istoriju balkana a ne samo hrvatsku istoriju koja nije starija od 200 g. pa ćeš shvatiti ko je većina na balkanu i na kraju ko si ti idiote jedan,pozdravi dedu i pitaj ga za jasenovac....

mila

25.08.2016 15:36

Kako te nije sramota bedo jedna mozes samo da nas mrzis .....

Бошко Београд

25.08.2016 16:03

На српску жалост, Г-дин Зоран Милановић је у праву јер је Србија (Срби) изгубила ратове против Словенаца, Хрвата, Албанаца упркос бројчано надмоћнијој војсци. Хрвати , Словенци, Албанци су створили националне државе за које су обезбедили подршку најјаче светске силе као савезника. Хрватски тајкуни харају по слабој држави Србији. Први хрватски тајкун Г-дин Ивица Тодорић (власник „Агрокора“) поседује 6000 хектара војвођанске житнице, „Дијамант“ из Зрењанина, „Фрикома“, Меркатор“...

ANTE BAN

25.08.2016 22:26

@Бошко Београд - Poštovani- dopustite malu ispravku; vi u Bosni niste gubitnici! Ipak ste - konačni pobjednik! ZAŠTO? Zato, jer držite 49% teritorije, a objektivno vam je trebalo pripasti cca 40%! Druga je stvar što ste vi gubili godine u inaćenju i ratovima sa Zapadom i NATO-om, a mi kroz to vrijeme ušli i u EU i NATO! No- zato ste sami krivi!

pikac

25.08.2016 16:23

Srbin mu je heftao ženu zato je ljut hahahahaha

ANTE BAN

25.08.2016 21:46

Komšije; nemate razloga za ljutnju! Zoki je rekao istinu! Skupa sa Albanijom držite fenjer Evrope, a još vas vode nekadašnji radikali! Njihovo držanje i izjave očito su razljutile Milanovića. Nakon njegove smjene i dolaska HDZ-a na vlast, stanje naših odnosa još se pogoršalo! Zato- ne motrite čovjeka samo po izjavama, jer- Zoki je korektan, i srpsko-hrvatski odnosi bit će bolji sa njim, a još će biti bolji kada vi jednog dana prestanete glasati za radikale!