SEVERININA SESTRA OTVORILA DUŠU Milan mi brani da viđam sestrića!

Autor: Biljana Radulović | 08.01.2016. 16:14 - 09.01.2016. 16:28

Novinarka Marijana Vučković, sestra pevačice Severine Kojić, odlučila je da u prvom intervju za srpske medije govori upravo za naš list.

Severinina sestra Marija
Severinina sestra Marija, Foto: Milovan Knežević

 

Ona oštro demantuje navode jednog tabloida u kojem su joj nedavno pripisane izjave da biznismen Milan Popović nagovara dete da Severini kaže: „Mama, ti si ružna i zla, a ti i Igor niste dobri“, iako o njemu više nema lepo mišljenje. Ona otkriva da su tačne priče da joj Milan zabranjuje da viđa sestrića i da joj nije dozvolio da mu 2014. godine uruči paketiće za pravoslavni i katolički Božić.


- To ste mogli čuti od mojih prijatelja. Nema tu šta da se kaže više od moje patnje, jer sam uskraćena kao tetka da bar ponekad vidim Aleksandra kad je u Beogradu kod tate. Mi, tetke, nismo zaštićene i obuhvaćene zakonom. Kome ja da se potužim na Milana Popovića? Koji bi sud moju žalbu usvojio? Na moju poruku da Aleksandru donesem poklone za oba Bozića nije mi odgovorio. Zašto je takav ne znam, jer nikad nismo bili u lošim odnosima.


- Kakvo mišljenje imate o Milanu Popoviću sada?
- O Milanu Popoviću sam imala dobro mišljenje dok nije izgubio mušku hrabrost i prestao da stoji uz moju sestru ne želeći da sa njom i njihovim detetom podeli život u ljubavi i lepim trenucima pored njih. Sad sam zaista razočarana svim njegovim postupcima da moju sestru, a majku njegovog deteta, prikaže u lošem svetlu ne videći da na taj način škodi sam sebi u budućoj komunikaciji sa sinom.


- Vaš sestrić ne ide u vrtić zbog Milanove tužbe? Kako savetujete Severinu u toj situaciji?
- Tužbu nisam čitala jer ne želim dodatno svojim pitanjima o tome da sestri dosipam so na ranu. Ono što sam mogla pročitati iz medija i ako je tačno da je sud u Republici Hrvatskoj doneo takvu presudu, sramotan je pravni čin, ali pitam se u čijem interesu je ta presuda. U interesu našeg Aleksandra nije sigurno. Upita li se taj sudija da li je doneo pravedno rešenje, da li će mu biti žao što se naš Aleksandar ne razvija zajedno sa svojim malim drugarima koje ne viđa i što mu je sud uskratio iluziju da dotakne Deda Mraza i primi poklone od njega kao i svi njegovi vršnjaci u vrtićima. Severinu ne savetujem, samo joj mogu pružiti podršku u onome u čemu žarko želi da istraje, a to je da Aleksandru pruži mnogo ljubavi i pažnje kao mama, uprkos svim sudskim rešenjima i medijskim nagađanjima.

Milan Popović
Milan Popović, Foto: Đorđe Kojadinović


- Da li se bojite da Milan sutra može uraditi istu stvar kada je reč o Aleksandrovom školovanju?
- Ne znam. Ali tad će već imati posla sa državnim institucijama, koje će stati u zaštitu napredovanja i redovnog školovanja deteta.


- Da li vas ljuti to što Milan nije želeo da živi sa vašom sestrom niti da se oženi njome, a sada joj putem suda traži starateljstvo?
- Nema tu šta da me ljuti, samo me rastužuje razvoj situacije. Njegove izjave po novinama su kontradiktorne. U jednoj tvrdi da će imati drugo dete sa Severinom, a u tom periodu od pet meseci, kad su se rastali, nije viđao dete. Kome je tada trebalo Severina da se žali? Koji sud je to uzeo u obzir? Tužna je to balkanska priča o majci kao kultu porodice. Pravo nad detetom ne postoji kao oblik postupanja roditelja, već pravo za starateljstvo shodno dogovoru. U slučaju da jedna strana pokušava stalno da se dogovara, a druga naređuje šta bi želela, dolazi do sudskog epiloga i u tom slučaju sudija mora isključivo raditi po zakonu i Ustavu, koji štiti dete i njegova prava, bez obzira na to ko su roditelji.

Posvećena sinu: Severina i Aleksandar
Posvećena sinu: Severina i Aleksandar, Foto: instagram


- Šta Severina kaže o Milanu? Vređaju li je njegove izjave koliko je trošio na nju?
- Ne govori mnogo i ne pokazuje previše jer pazi da se to ne odrazi na Aleksandrova osećanja prema ocu. Snagu crpi verovatno iz svojih osećanja koja neizmerno poklanja svom sinu i u borbi da se izbori sama za svoje dete kao svaka majka. To što Milan izjavljuje koliko je svojih para dao u ljubavnom zanosu, maloj iskri o kojoj govori akademik Vladeta Jerotić, on je to dao zato što je hteo. Mislim da je imao predrasude o Severini na samom početku veze čitajući razne tabloide, a kad je uspeo da upozna dalmatinski orah, lepo oblikovan morem i burom, tada je verovatno shvatio da se ljubav ne kupuje, ali je bilo kasno.


- Severina je samo jedna od samohranih majki kojima su vezane ruke u potpunom vaspitavanju deteta, i to zbog tužbi i sporova koje ima sa njegovim ocem Milanom Popovićem. U čemu je ključni problem?
- Žalosno je što se u medijima samo govori o problemu „Severina kao samohrana majka“ , a ne govori se o povredi prava svih samohranih majki. Ključni problem je u zastarelim zakonima i načinu sudske primene. Trebalo bi se odmah uskladiti sa zakonima Evropske unije. Nisu Severini vezane ruke u vaspitanju deteta sa koliko će ga ljubavi i pažnje podizati, već su joj vezane ruke zbog čudnih rešenja koje donose sudovi u sprovođenju starateljstva, pritom kršeći sopstvene zakone koje je ta ista država donela potpisujući mnoge konvencije o zaštiti prava deteta.

Igor i Seve
Igor i Seve, Foto: privatna arhiva

 

Igor će morati da zasluži moje poštovanje

Marijani su smešne priče da je brak njene sestre i Igora Kojića marketinški trik, dok će zet njenu naklonost morati da zasluži. - Do sada nisam videla u svojoj okolini da je ljubav između žene i muškarca bila marketinški trik. Moja socijalna inteligencija mi ne dozvoljava da tako razmišljam i to ne prihvatam kao stav ovog naopakog društva u kojem živimo. Podsetiću vas na reći našeg divnog prosvetitelja akademika Vladete Jerotića, koji kaže: „Bog je dao muškarca i ženu da se dopunjuju, ne da se svađaju. Zaljubljenost je osećanje viđenja Boga u drugoj osobi. Ako u braku ljubav ne preraste u ljubav, može se izvrgnuti u mržnju.“ Ne gledam na Igora kao na nekoga ko treba da mi se dopadne više ili manje kao zet, gledam da moju pažnju imaju oni koji hrabro stoje uz moju sestru želeći da sa njom podele život. Ako se Igor dokaže u svom nastojanju i ljubavi, imaće sve moje poštovanje i podršku u potpunosti.

 

Severina razbija nacionalizam

Na pitanje da li je teško biti Severinina sestra i čime je to ona osvojila publiku u regionu, kaže: - Nije teško biti sestra Severine Vučković jer sam malo starija, pa je doživljavam kao mlađu sestru za koju ću uvek brinuti i na koju mogu biti ponosna. Nemam opterećenje šta tabloidi pišu jer sam čovek koji dolazi iz ozbiljnog nedeljnika. To što je Severina osvojila toliki broj onih koji je vole, govori o njenoj neiscrpnoj energiji da se suprostavi ustaljenim šablonima društva. Zato što razbija nacionalizam i predrasude o kojima nas lažu politika i naši političari. Severina na svom uspehu može zahvaliti samo divnim ljudima koji vole njene opuštene pesme, njenu koketnost na koncertima, ali i snagu da se suprostavi mišljenju i premijera i kardinala na sebi svojstven način. Ne robuje predrasudama ko je kakav, jer smo vaspitane u duhu da nam svaki čovek koji ide u susret nešto donosi, a da li je čovek, pokazaće brzo, kao i svoje namere.

 

Sestra Zdenka je ljubomorna na Seve

- Čini se kao da vaša sestra Zdenka Zunić nije karakterom i razmišljanima slična vama i Severini. Prvenstveno zbog njenog nedolaska na Severinu svadbu i nacionalističkih izjava? - Nismo ni ja ni Severina sličnih karaktera ni razmišljanja o nekim pogledima na život i naše bitisanje. Zašto bismo bile? Ali ono što duboko verujem je da imamo isto vaspitanje i da istinski nemamo te duboko ukorenjene nacionalističke poglede u odnosu na našu okolinu. Moja starija sestra ima svoj stav, verovatno po pitanju mlađeg muža kojeg je Severina izabrala, jer ona je starija žena patrijarhalnih nazora. Pre je ljubomorna na sestrin izbor i karijeru, ali da je ekstremna, to sigurno nije. U Srbiji je bila samo jednom i njen stav o Srbiji i Srbima je nevažan jer ni sama ne može da ga ima. Svoj izostanak opravdala je problemima koje ima i koji nisu baš, po meni, opravdavajući kad je venčanje naše sestre u pitanju.

 • Korisnik: niko
  09/01/2016 - 15:44
  i posto je ovaj tekst?
 • Korisnik: Penzioner
  09/01/2016 - 11:21
  Sad i sestra ! Joooooj .......idem da popijem nesto za ciscenje od komentara i ovo dvoje sto se ne skidaju sa naslovnih strana Umesto da se bavimo i komentarisemo o ozbiljnim temama Bljak
 • Korisnik: Premijer
  09/01/2016 - 01:37
  Taj Milan se fura na cice a nikad nismo videli izvestaj koliki je porez platio u Srbiji Dobrotvor i humanista a da li placa uredno porez ili ga kao vecina lageruje na Kipru niko nezna Vucicu protresi malo i ovog manekena bez pokrica da vidimo kako od svoje plate moze dati pomoc od milion eura a placa minimalac kako mu pricaju zaposlenici po gradu a i nekim vodoinstalaterima i majstorima je dugovao pare za onu kucu koju je navodno poklonio svojoj cici
  • mihailo @Premijer
   09/01/2016 - 10:40
   @ Premijer. Da, svet priča svašta i obožava da tračuje... " REČEMI JEDAN ČOVEK" , napisa Matja Bečković.. Treba da pročitate i poneki stih da naučite napamet.. A, tetka o porodičnom prljavom vešu na sva zvona... Tetka se SAMO guši u prašini koju dobri konji dižu za sobom... Treba tetka da uzme Bronhi. Lakše se diše.
 • Korisnik: KRETEN
  08/01/2016 - 23:38
  A kako Milan Popovic moze dati milone porodilistima a placa poreze i doprinose zaposlenima na minimalcu bez obzira na diplomu ???? Pitam se zna li to Poreska Uprava Lepo je dati porodilistima ali ako si utajio stvarni porez znaci da si ti taj koji ih i upropastavas Svima kad bi se razrezao porez koliko zaradjuju bilo bi bolje u Srbiji i tad bolnice ne bi trazile milostinju Zar ne
 • Korisnik: KLEMENTINA
  08/01/2016 - 22:58
  O boze kakvi ste to hriscani u ovim danima Ostavite zenu na miru jer se ogradila i rekla da joj Milan nije dozvoljavao na njene molbe vidjati Aleksandra do 2014 Sad ga pretpostavljam vidja Cula sam da je dobra tetka i da bas posvecuje paznju svom sestricu Vidjaju je ljudi po gradu u setnji sa Aleksandrom Bas ste zli i smorovi Srecan vam Bozic i postanite bolji u ovoj godini
UČITAJ JOŠ KOMENTARA
 ____   __  __  ______   ______  _____  
 | _ \\  \ \\/ // |   \\ /_  _// | __ \\ 
 | |_| ||  \ ` // | -- //  -| ||- | | \ || 
 | . //   | ||  | -- \\  _| ||_ | |__/ || 
 |_|\_\\   |_||  |______// /_____// |_____// 
 `-` --`   `-`'  `------`  `-----`  -----`  
                         

GRUJIĆ: „Orlići“ će uneti još više energije u A tim

 •  pre 7m

Marko Grujić, reprezentativac Srbije iz Liverpula, veruje da će “zlatni orlići” sa Novog Zelanda doneti pravo osveženje i pobednički mentaltet A timu i poručio da ne sme da se propusti velika šansa i da se obezbedi plasman na Mondijal 2018.

DRAGA SAVETA... Fleke, nestanite!

Domaćice znaju da isflekanu odeću nije lako očistiti. Nije redak slučaj da i nakon pranja ostanu žute mrlje. To, naravno, zavisi od toga čime ste se isflekali. Koliko god bila uporna, svaka fleka se može ukloniti. Evo kako.

 •  pre 7m

JAHOVIĆEVA SE ISPOVEDA ŠAMANU DURAKU Eminin duhovnik je drug Gvinet Paltrou

Pevačica Emina Jahović Sandal otkriva da pored toga što stalno ide na treninge, kako bi svoje telo održala u kondiciji, ona istovremeno radi i na svom duhovnom stanju.

 •  pre 7m

OBRAČUN U NOVOM SADU Izbo dvojicu posle svađe u WC-u

Devetnaestogodišnji Stevica K. (19) prijavio se juče u policijsku stanicu u Novom Sadu i priznao da je prošle nedelje u tuči u jednom kafiću nožem izbo dvojicu vršnjaka, saznaje „Alo!“.

 •  pre 7m
UČITAJ JOŠ VESTI