Mesto gde je devojčica napadnuta
Biljana Vučković
Mesto gde je devojčica napadnuta

Biljana Vučković

Mesto gde je devojčica napadnuta, Foto: Biljana Vučković

Pakistanci su juče (sreda) saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u prisustvu branilaca koji su im dodeljeni po službenoj dužnosti.

"U prisustvu tumača za urdu jezik, migranti koji se terete za krivično delo nedozvoljene polne radnje izneli su svoju odbranu i Osnovno javno tužilaštvo je dalo predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana s obzirom da su u pitanju strani državljani bez prijavljenog boravišta i prebivališta u Srbiji. Sudija Osnovnog suda im je odredio pritvor, a sledeće nedelje biće saslušana i maloletna oštećena", rečeno je za "Alo! u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

U OJT kažu da ne mogu da iznose detalje saslušanja, a kako nezvanično saznajemo napadnuta devojčica ima 14 i po godina i incident se dogodio u ulici Senćanski put koji vodi ka Prihvatnom centru za migrante gde su Pakistanci bili smešteni.

Mesto gde je devojčica napadnuta

Biljana Vučković

Mesto gde je devojčica napadnuta, Foto: Biljana Vučković

Prema nezvaničnim informacijama devojčica je stajala ispred kuće svoje rodbine kada su migranti naišli i bez povoda je jedan zagrlio i hteo da je poljubi.

"Dete je stajalo u trenerci ispred kuće kada su naišla dvojica migranata i jedan je zagrlio i hteo poljubac, a drugi je hteo i nešto više. Pokušali su da je odvuku preko ulice u žbunje u blizini groblja, a onda se stvorilo još sedmoro migranata oko njih. Na sreću je jedan čovek naišao na bicikli sa druge strane i počeo da viče, ali je u blizini bila i policija. Jednog su odmah uhvatili, a drugi je pobegao, ali su i njega brzo našli", kaže sagovornik i dodaje da su se i ostali migranti odmah razbežali.

Zbog napada na devojčicu Subotičani su više nego ogorčeni. Grupa građana je čak pokrenula peticiju kojom traže od države, pokrajine i grada i svih nadležnih organa da reaguju i da sve strane državljane koji nisu turisti i legalni putnici zadrže u prihvatnim centrima i azilima.