Dragan Mićanović
V. Živojinović
Mićanović se brzo oporavio

M. Đoković

Dragan Mićanović , Foto: M. Đoković

Dragan Mićanović, koji važi za jednog od naših najboljih glumaca i velikog šmekera, uhvatio se ukoštac sa novom ulogom. Naime, Dragan glumi jednog od najvećih umova u svetskoj istoriji, Alberta Ajnštajna, u predstavi “Ajnštajnovi snovi”, koja se daje u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Mićanović je otkrio da uloga prvobitno nije bila namenjena njemu, ali ju je spletom okolnosti ipak dobio.

- Nije ni trebalo da glumim Ajnštajna, ali desio se splet okolnosti, jer je tako uvek kada se radi predstava. Više nas je trebalo da se nađe u njegovoj koži, i to da se menjamo u nekoliko scena, ali, eto, na kraju se desilo nešto sasvim drugo - rekao je Dragan Mićanović gostujući na RTS-u.

Pojaviti se u reklami je bio blam

Dragan Mićanović se prisetio kako su nekada njegove starije kolege reagovale kada dobiju ponudu da snimaju reklamu.

- Nekada je snimiti reklamu bio blam. Tada smo morali da prijavimo takvu vrstu promocije i kažemo: “Radim neku reklamu, prijavljujem blam”, i onda su svi imali dozvolu da se šale sa tobom na taj račuin. Danas je za mladog glumca to uspeh - rekao je Dragan.

On je priznao da obožava svoj posao i da ga radi iz ljubavi, a kako tvrdi, ljudske sudbine koje dočarava kroz razne likove ne utiču preterano na njegov način života.
- Svaka uloga ostavi neki ožiljak na meni. Ne možete pobeći od toga, naročito kada igrate sudbine nekih velikih junaka. Ipak, u stvarnom životu glumac sasvim sigurno ne želi da doživi sudbinu pojedinih junaka koje igra. S druge strane, moja profesija mi daje i to zadovoljstvo da budem Ajnštajn - rekao je Dragan.
Kako veliki broj Draganovih kolega pored glume ima još nekoliko profesija, Mićanović priznaje da njemu takva vrsta promocije ne imponuje preterano.

- Ja nisam zabavljač, ja sam glumac. Iako danas glumci, nažalost, moraju da budu i zabavljači. Glumačka sudbina u ovom suludom vremenu se promenila. Moje kolege moraju da rade neke stvari koje maštajući o glumi nisu priželjkivali. Zarad opstanka, glumci danas moraju biti zabavljači - rekao je Dragan u emisiji Nataše Miljković na RTS-u.
Proslavljeni glumac je priznao da je njegovim mlađim kolegama danas daleko teže da se bave glumačkim poslom nego što je bio slučaj kada je on počinjao. 

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

x

07.11.2017 21:45

Ma vi ste svi ymislili da ste nešto posebno i iznad svih.

deda

08.11.2017 09:38

Oni i kad ne glume, glume