Metju Vajt
Instagram
Metju Vajt

Instagram

Metju Vajt na utakmici Keln - Crvena zvezda, Foto: Instagram

Sa crveno-belima se upoznao 2014. i tada mu je, kako kaže, Zvezda "ušla u krv i - doviđenja". Za Alo! se priseća prvih utakmica.

"Cela moja porodica je uz Čarlton Atletik, čak i deda (92) ima sezonsku ulaznicu. Trudim se da odem na što više mečeva tima za koji navijam od šeste godine. Moja devojka je kriva za ljubav prema Crvenoj zvezdi, ona je Beograđanka i zove se Andrijana. Odvela me je na prvu utakmicu u oktobru 2014, kada je Zvezda na "Marakani" savladala Novi Pazar rezultatom 5:1. Već u decembru sam bio i na meču košarkaša, kada je u Atini pobedio Olimpijakos", kaže za Alo! Metju Vajt iz Londona.

Metju Vajt

Instagram

Metju je bodrio Srbiju protiv Irske 2017. u Dablinu, Foto: Instagram

Englez već tri godine prati crveno-bele. Dolazio je na "velike" i "male" utakmice, a na gostovanjima na kojima je bio prethodnih sezona svako bi mu pozavideo.

Dolazim na stadion "Marakana" i u halu "Pionir" kad god sam u Srbiji. Bio sam u Kruševcu, na Banjici, Voždovcu, Banovom brdu... Ispratio sam i mečeve Lige Evrope u Kelnu i na "Emiratima", gde, inače, radim. Putovao sam u Španiju dva puta, protiv Unikahe i Baskonije, u Minhen i Bamberg u Nemačkoj takođe, a po jednom u Atinu, Milano i Kaunas", priča Vajt, koji radi kao korporativni menadžer na engleskim stadionima poput "Vemblija", "Emirejtsa", "Etihada" i dodaje:

"Ne znam koliko su me koštala putovanja na utakmice Crvene zvezde, vredelo je u svakom slučaju. Dešavalo se da avionsku kartu do Beograda platim i 250 evra, ali tada se igrao derbi i to se ne propušta", tvrdi on.

Metju Vajt

Instagram

Metju Vajt sa devojkom Andrijanom, Foto: Instagram

Često koristi društvene mreže i na njima objavljuje slike i video-klipove sa ostrvskih stadiona i mečeva crveno-belih.

"U engleskom fudbalu se sve vrti oko para i, nažalost, atmosfera nije jača strana. Dobro je što će ovo biti objavljeno na srpskom jeziku da se moji sunarodnici ne bi uvredili, ali drugačija je strast ovde i u Srbiji. Često gledam Premijer ligu uživo i na tim utakmicama nema velike podrške u smislu da se navija svih 90 minuta, što je veoma razočaravajuće za mene, koji sam fudbalski fan. U stvari, nije da nema, već nisu konstantni kao u Srbiji. Iskreno, više uživam na mečevima nižih engleskih liga", zaključio je Metju Vajt.

Navijači iz Engleske se iznenade kada vide snimke "delija" na njegovom Ju Tjub kanalu, uzbude se gledajući svu onu pirotehniku i koreografije.

"Zvezdaši se ne mogu uporediti ni sa kim, a Srbija je moja druga kuća. Ljudi koji me poznaju shvatili su koliko sam oduševljen srpskim narodom, gradovima, patriotizmom, hranom i svemu što ima veze sa Srbijom", naglašava Englez.