Mesna vekna
shutterstock
Mesna vekna

shutterstock

Mesna vekna, Foto: shutterstock

Sastojci:

- veća kriška hleba
- 2 dl toplog mleka
- 800 g mešanog mlevenog mesa
- 2 kašike pečenog susama
- 3 čena belog luka
- kašika suvog bosiljka
- kašika senfa
- kašičica kečapa
- kašičica majoneza
- 4 jajeta

Priprema:

Hleb iseći na kockice i natopiti ga toplim mlekom. Dobro ga izgnječiti viljuškom tako da se dobije kompaktna masa. U dobijenu smesu dodati mleveno meso, peršun, jedno jaje, sitno seckani luk, začine, kečap, senf i majonez. Sve dobro izmešajte i rastanjite kao testo, a zatim tri kuvana jajeta utisnite u rolat i preklopite mesom. Fino ga oblikujtei premažite jednom kašikom ulja, a zatim pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, ili dok dobije finu boju. Služite uz prilog po želji.

Tagovi