Franjo  Tuđman
Associated Press
Franjo  Tuđman
Franjo Tuđman, Foto: Associated Press

 

Baer je u intervjuu koji je dao u Kvebeku (Kanada) povodom izlaska svoje nove knjige “Tajne Bele kuće” ispričao sve ono što je video, čuo i shvatio tokom četiri godine, koliko je kao agent CIA “operisao” na prostoru SFRJ, od Sarajeva do Slovenije. On je kao balkanske lidere koji su bili na platnom spisku CIA imenovao Stjepana Mesića, Franju Tuđmana, Aliju Izetbegovića...

- Mnogi savetnici i članovi vladajućih struktura, zatim, neki srpski generali, novinari, čak i neke policijske jedinice. Radovan Karadžić je bio na spisku jedno vreme, ali nas je “otkačio” kada je shvatio da će biti žrtvovan i osuđen za ratne zločine u Bosni. To je sve bilo pod kapom američke administracije - naveo je on. 

Komentari (2)

Bata Niš

01.12.2015 13:29

To što su pomenuti bili na tom spisku manje je važno.Važno je da li su oni sa tih mesta pomogli svojim građanima i državama.Pa, očigledno,jesu jer su ostavrili ono čemu su sa svojim građanima težili.Politike koje su znale da izaberu saveznika dobile su države iako nikad nisu imali kao što je politika koja je izabrala pogrešnog saveznika dovela do demontiranja države koja postoji 200 godina.

Dragomir

01.12.2015 19:42

Замислите да грађани Хрватске уопште не знају да је Фрањо Туђман мађар?Право име му је ФРАНЦИКА ТУЂМАН.Погледајте му та уста?Не дај боже да га сретнемо у мраку као повампиреног ... Добро,да се не изражавам!