Lionel Mesi Argentina
Profimedia
Lionel Mesi Argentina

Profimedia

Lionel Mesi , Foto: Profimedia

U finalu Kopa Amerika, u ponedeljak, dva sata posle ponoći po našem vremenu (Arena 1), Argentina će udariti na Čile. Zapravo, u centru pažnje biće Lionel Mesi, kome svet neće oprostiti novi promašaj na velikom takmičenju. Priznaje da mu je dozlogridlo da ga svi podsećaju na kikseve sa „gaučosima“ u finalima Svetskog prvenstva u Brazilu i prošlogodišnjeg Kopa Amerika. Od ove utakmice zavisiće sudbina omalenog Argentinca - hoće li ga i dalje veličati i porediti sa Dijegom Maradonom ili će ga proglasiti najvećim luzerom.

Kada su ga novinari pitali šta očekuje od predstojećeg duela sa Čileom, Mesi je kao iz topa odgovorio:

- Finale mi je mnogo važno. To je prilika da osvojim pehar. To će biti moje treće finale sa reprezentacijom i nadam se da ću promeniti istoriju i postati šampion. Trofej bi bio najbolji poklon ne samo za moj rođendan, već za ceo tim. Moramo da iskoristimo priliku i po svaku cenu da osvojimo titulu - motivisano je Leo najavio duel sa Čileom.

Usledilo je novo pitanje predstavnika sedme sile: „Da li bi poraz u finalu za vas bio još jedan veliki neuspeh?“

- Ne znam. Ali, to je moje treće uzastopno finale i poraz bi bio veliko razočaranje. Osećamo se sjajno, veoma smo uzbuđeni i radujemo se utakmici. Do finala smo stigli spektakularno, ali je istina da moramo da se opet dokažemo na terenu. Mnogo smo porasli kao tim, kao grupa smo jedinstveniji nego ranije. Fokusirani smo na trofej i niko to ne može da promeni - rekao je on.

Samo, ne pita se jedino Mesi. Hrabri Čileanci su takođe demonstrirali vrhusnki fudbal. Imaju i oni svoje zvezde, a Arturo Vidal potvrđuje da njegova reprezentacija ne pomišlja na predaju.

- Čeka nas teška utakmica. Mi smo u veoma dobroj formi, puni smo samopouzdanja, naravno da želimo da se domognemo trofeja. Ko kaže da smo autsajderi? Pa mi branimo trofej!

Put do finala

Čile

1. kolo Čile - Argentina 1:2

2. kolo Čile - Bolivija 2:1

3. kolo Čile - Panama 4:2

četvrtfinale Čile - Meksiko 7:0

polufinale Čile - Kolumbija 2:0

Argentina

1. kolo Argentina - Čile 2:1

2. kolo Argentina - Panama 5:0

3. kolo Argentina - Bolivija 3:0

četvrtfinale Argentina - Venecuela 4:1

polufinale Argentina - SAD 4:0