Leo Mesi
Profimedia
Leo Mesi
Leo Mesi, Foto: Profimedia

Fudbaler Barselone želi da se kocentriše na Kup Amerike u junu, a zatim da ode na odmor uoči početka fudbalske sezone 2016-2017, pre nego da učestvuje na Igrama u Rio de Žaneiru koje će se održati u avgustu.

Mesi je 2008. godine sa Argentinom osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu.

"Bilo bi preterivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu posle svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom delu godine", rekao je Martino za argentinski list Klarin.

Martino je dodao da "zdrav razum" nalaže da Mesi i nekolicina važnih argentinskih reprezentativaca nastupe samo u Kupu Amerika.

"S obzirom na količinu fudbala u njihovim nogama, pošto mnogo naših važnih igrača igraju u završnicama međunarodnih takmičenja, mislim da je logično da ih poštedimo igranja na oba takmičenja, Olimpijskim igrama i Kupu Amerike. Mislim da je važnije da budu u dobroj formi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da budu na pripremama sa svojim klubovima posle Kupa Amerike", rekao je Martino.

Mesi je najozbiljniji kandidat za osvajanje Zlatne lopte, koja se večeras od 18.30 dodeljuje najboljem fudbaleru sveta za 2015. godinu.