Rak
Profimedia
Rak

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Najveći privatni sistem za pružanje zdravstvene nege i zaštite u Srbiji i regionu, "MediGroup", i ove godine pridružuje se akciji obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka, 04. februara.

U cilju podizanja svesti o značaju pravovremene dijagnostike i prevencije ove bolesti, "MediGroup" domovi zdravlja će tokom celog februara meseca pacijentima nuditi specijalne pakete sa pogodnostima, koji se odnose na prevenciju bolesti debelog creva i želuca, kao i na prevenciju bolesti jetre i pankreasa.

„Prevencija malignih bolesti od izuzetnog je značaja po javno zdravlje i predstavlja najefikasniji pristup kontroli samih bolesti. Na više od 80 odsto svih malignih bolesti moguće je uticati modifikovanjem faktora rizika koji su najodgovorniji za pojavu bolesti. Ukoliko do bolesti ipak dođe, njen ishod moguće je poboljšati ranim otkrivanjem, pravilnom i stručnom terapijom“,
izjavila je Dr Milena Pandurović, medicinski direktor i načelnik Odeljenja anestezije sa reanimacijom i intenzivne nege Opšte bolnice "MediGroup".

Stručno pojačanje pružiće i Dr Rajan Ozborn (Dr. Ryan Osborne), međunarodno priznati ORL hirurg, subspecijalista hirurgije glave i vrata, koji će od 17. februara boraviti u Beogradu sa svojim stručnim timom, i u okviru Opšte bolnice MediGroup vršiti preglede i konsultacije sa pacijenatima.

Nove smernice Svetske zdravstvene organizacije (SZO) odnose se na poboljšanje šansi za prevazilaženjem stanja bolesti, kroz sveobuhvatno usmeravanje zdravstvenih sistema da se fokusiraju na blagovremeno dijagnostifikovanje i lečenje bolesti.

Tagovi